Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mitrović: Slaćemo ljude na supspecijalizacije, jer se mi trudimo da školujemo sugrađane

Mitrović je reagovao povodom saopštenja DPS Nikšić da on svojim neistinama nastavlja da manipuliše u maniru partije čiji je član

Direktor Opšte bolnice u Nikšiću Marko Mitrović je reagovao povodom saopštenja DPS Nikšić da on svojim neistinama nastavlja da manipuliše u maniru partije čiji je član, i poručio da DPS neumorno sije laži kao što su neštedimice sijali kriminal.

“DPS neumorno sije laži, kao što su neštedimice sijali kriminal i lopovluk dok ih građani nijesu razvlastili, a sve u poznatom maniru svoje partije, koja je do juče izdavala licence za rad organizovanim kriminalnim grupama. Nego, ta su vremena prohujala, pa kad više od konkretnih kriminalnih poslova nema ništa, njihova je logika da se makar neumorno laže”, saopštio je Mitrović.

Prema njegovim riječima, to sada radi i partijski bivši direktor OB Nikšić koji je 15 godina protivpravno uzurpirao ovu funkciju, time što je slao njihovo osoblje i ucjenjivao ih da pružaju kućnu njegu porodici Đukanović, a zauzvrat je dobijao njihovu naklonost kako bi opstajao.

“O njegovom radu najbolje svjedoče građani Nikšića i zaposleni, ali i članovi DPS-a. Poznata je činjenica da je Ilija Ašanin mahom zapošljavao samo članove DPS-a. Zna se da je zapošljavao članove svoje porodice, članove porodica svojih prijatelja, tako da u bolnici imamo prave male porodične klanove.

Kako dodaje, niko ko nije bio član DPS-a nije mogao biti na rukovodećem mjestu, osim ako nije bilo izbora.

“U vrijeme kada je korona bila u punom zamahu, Marko Mitrović je bio sa svojim zaposlenima, i u kovid zoni, i liječio pacijente zaražene korona virusom u dnevnoj bolnici, što je i poznato svim građanima, dok je vaš funkcioner bio odsutan i po 10 dana iz bolnice u najtežem periodu i bivao po hotelima i na fudbalskim utakmicama sa reprezentacijom”, navodi Mitrović.

Dodaje da svi u bolnici znaju da je samo jednom ušao u kovid zonu za gotovo godinu dana.

“Dalje, sliku bolnice pod rukovodstvom vašeg funkcionera najbolje oslikava izvještaj ombudsmana. Ni manje ni više, vaš funkcioner se bavio izmišljanjem ljekarskih izvještaja za navodno povrijeđene policajce”, saopštio je Mitrović.

Prema njegovim riječima, takav napredak je ‘svjetsko čudo’ koje vidite samo vi i vaš odbjegli direktor ali ne i građani Nikšića zbog kojih naša ustanova postoji.

“A sad malo da vas podsjetimo na činjenice: Operacioni blok vam je bio na nivou kakav je bio kad se otvorio – zapuštenim odvodima za štetne gasove ugrožavao je zdravlje naših zaposlenih. Odjeljenje ORL, gdje ja radim, bilo je na nivou seoske ambulante bez osnovnih sredstava za rutinsku dijagnostiku. Ginekologiju, koja se pola godine renovirala, zatekli smo sa poplavljenim plafonima i zidovima koji otpadaju”, navodi Mitrović.

Kako dodaje, ortopedija bez stola za gipsanje preloma za povrijeđene pacijente.

“Renovirana psihijatrija bez bravarije i bez unutrašnjih radova. Šok soba je istog izgleda kakva je bila kad je najstariji ljekar, koji ubrzo ide u penziju, počeo da radi. Na odjeljenjima hirurgije, otorinolaringologije, hitne hirurške, ortopedije, radiologije, internog se radi arhaičnom opremom, ali je entuzijazmom naših ljekara sve nadoknađivano”, kazao je Mitrović.

Napominje, da na stalno i dugogodišnje insistiranje ljekara da se napravi parking za zaposlene, veliki “direktor reformator” odgovara izgradnjom heliodroma.

“Ali, bilo bi to vrijedno hvale da nismo saznali kako isti nema dozvolu civilnog vazduhoplovstva, a plaćen je čak 250 hiljada eura iz džepa građana Crne Gore. Nego, da nastavimo. O kakvom srednjem medicinskom kadru govorite? Navedite jedno ime koje ste poslali na obuku ikad za ovih 15 godina. Vaš funkcioner je 15 godina bio direktor, od 2006. do 2021. Ukupno je dodijeljeno 47 specijalizacija ali su ustanovu samo u tom periodu napustilila 33 ljekara. Zašto?”, navodi Mitrović.

Mitrović tvrdi da su sveli biohemiju na dva ljekara od kojih jedan za 20 dana ide u penziju, a drugi za pola godine, dok je za novi kadar potrebno 4 godine školovanja.

“Samo u periodu od 2006. do 2012. se raspisalo 14 specijalizacija; dakle, za 7 godina, dok je u istom periodu bolnicu napustilo 12 ljekara. Anesteziju ste sveli na 4 ljekara od kojih je jedan odavno u penziji dok drugi ide za godinu dana, a tri koja vi pominjete jesu na specijalizaciji u drugoj ustanovi i vraćaju se za tri godine”, napominje Mitrović.

Prema njegovim riječima grad Nikšić, sa 80.000 hiljada stanovnika, ostavili su sa 5 hirurga od kojih jedan za godinu dana ide u penziju i nije dobrog zdravstvenog stanja, a drugi je vaš odbjegli bivši direktor, tako da je saldo 3, što je nenormalno.

“Dalje, dragi DPS-ovci, vaš funkcioner nije htio da raspiše specijalizaciju iz hirurgije čuvajući je za svog sestrića dok on (posle višegodišnjeg studiranja) ne završi fakultet i stekne uslove za specijalizaciju. ORL ste ostavili sa dvoje specijalista od kojih jedan uskoro odlazi u penziju, a očno s dva ljekara od kojih je jedan odbjegla supruga vašeg funkcionera koja ne želi da dođe na posao”, navodi Mitrović.

Kaže da dalje neće ići, jer nema potrebe.

“Ovo do sada što smo napisali dovoljan je pokazatelj vašeg sramnog rukovođenja našom institucijom i degutantnog ophođenja prema građanima Nikšića. A da pomenemo i ovo: gospodo, ja i moj brat smo dobili specijalizacije jer niste mogli protiv naših uspjeha i prosjeka. Pero Mitrović je dobitnik nagrade za najboljeg studenta Nikšića i ima prosjek jednak zbiru prosjeka vašeg funkcionera, njegove supruge i sestrića”, saopštio je Mitrović.

Za 15 godina, kako kaže, saldo bivšeg direktora jeste jedan supspecijalista, pri čemu nema supspecijalista gastroenterologa, rumstologa, hematologa, reumatologa, nefrologa, dok radi potpune slike, bolnica u Bijelom Polju ima sve ove supspecijalnosti.

“A evo novog načina rada: juče raspisano 17 specijalizacija, 4 klinička ljekara, a do kraja godine će biti raspisano još 10 specijalizacija. Sada ćemo da šaljemo ljude na supspecijalizacije, jer se mi trudimo da školujemo i zaposlimo naše sugrađane na osnovu znanja i kompetentnosti, a ne nepotizmom. I na samom kraju, imamo dva pitanja za vas. Kada vaš bivši direktor namjerava da vrati ključeve od službenih prostorija koje drži već 4 mjeseca? I da li ćete vi lično platiti 120 hiljada eura koje ste nesavjesnim i nestručnim radom ostavili kao dug bolnice prema advokatima?”, zaključio je Mitrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
...SNL
29.05.2021-19:26 19:26

Oćete li slati samo litijaše i šubare, ili što?