Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Mitrović: Crna Gora živi na račun penzionera, vrijeme je da se suočimo sa planom ove vlade i ocijenimo da li je na pravom putu

Mitrović je ukazao na to da je u decembru prosječna penzija u Crnoj Gori u najnižoj zaradi, kojoj je bila najbliža, ''bila procentualno 116 odsto''

Tokom današnje sjednice Skupštine Crne Gore, poslanik DPS-a Ivan Mitrović govorio je o težini položaja penzionera usljed izuzetno visoke stope inflacije koja iznosi 11 odsto, što je za čak tri odsto više nego u eurozoni.

Mitrović je ukazao na to da je u decembru prosječna penzija u Crnoj Gori u najnižoj zaradi, kojoj je bila najbliža, “bila procentualno 116 odsto”.

Nakon što je promijenjen koncept socijalne politike, kako je saopštio, taj odnos je pao za 50 odsto.

“Nakon povećanja penzija odnosno usklađivanja od 8,2 odsto, taj iznos je niži od decembra za 44 odsto. Crna Gora živi na račun penzionera Crne Gore”, konstatovao je Mitrović.

Između ostalog, podsjetio je i na činjenicu da je sa 52 odsto materijalno obezbjeđenje porodice, kako je naveo, “palo na 28 odsto u najnižoj zaradi u Crnoj Gori”.

U krajnjem Mitrović je konstatovao da je u prethodnoj godini iskreirana politička javnost na način, kako je pojasnio, “da se neko želio predstaviti građanima Crne Gore kao dobronamjeran u odnosu na one koji najteže žive u državi, ali da je vrijeme da se suočimo sa planom ove vlade i ocijenimo da li je ista na pravom putu”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve