Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mišel Đukanoviću: Jačanje naših odnosa biće dragocjeno i za Crnu Goru i za EU

''Dozvolite mi da ponovim uvjerenje da će jačanje naših odnosa biti dragocjeno i za Crnu Goru i za EU''

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel uputio je pismo predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, nakon njegove čestitke povodom Dana Evrope i nedavne posjete Crnoj Gori uz zahvalnost za sadržajne sastanke i radost zbog nastavka bliske saradnje.

“Pet godina poslije Drugog svjetskog rata Robert Šuman i nekolicina vizionara krenuli su u izgradnju Evropske unije. Od tada uspostavljen je mir između nacija koje su se vjekovima sukobljavale. Šumanova deklaracija nas danas više nego ikad podsjeća da samo jačanjem i očuvanjem naših vrijednosti možemo sačuvati mir u svijetu”, napisao je Mišel u pismu.

Kako je naveo Mišel, Evropska unija i cijeli svijet su se suočavali sa brojnim izazovima posljednjih godina, uključujući i posljedice pandemije, sve većim uticajem klimatskih promjena, a sada i sa ratom koji bukti u Evropi.

“Dozvolite mi da ponovim uvjerenje da će jačanje naših odnosa biti dragocjeno i za Crnu Goru i za EU. U tom kontekstu želio bih da se zahvalim na sadržajnim sastancima koje smo imali tokom moje posjete 14. juna 2022., i radujem se nastavku naše bliske saradnje”, zaključio je Mišel u pismu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve