Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mirna Nikčević suspendovana do okončanja disciplinskog postupka

Protiv Nikčević je prije par dana pokrenut disciplinski postupak zbog skandaloznih objava na Fejsbuk profilu, kada je vjernike koji su se na Trojčindanski sabor okupili ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici nazvala "govedima" i kazala da ih sve treba spaliti zajedno sa hramom

Prva savjetnica u ambasadi Crne Gore u Ankari Mirna Nikčević juče je suspendovana sa funkcije do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka, potvrđeno je Standardu iz Ministarstva vanjskih poslova.

Protiv Nikčević je prije par dana pokrenut disciplinski postupak zbog skandaloznih objava na Fejsbuk profilu, kada je vjernike koji su se na Trojčindanski sabor okupili ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici nazvala “govedima” i kazala da ih sve treba spaliti zajedno sa hramom.

MVP njen istup tretira kao teška povreda radne obaveze i sankcija može biti otkaz.

Nikčević je u žižu javnosti došla nakon što je na svom Fejsbuk nalogu, povodom Trojčindanskog Sabora koji je održan pred Hramom Hristovog vaskrsenja Podgorici, napisla da bi zapalila taj hram i “sva goveda tamo”.

“Što se tiče Dajbaba, išla sam tamo da se zaj****am sa popovima mrznim… Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih”, navodi se, pored ostalog, u komentaru Nikčevićeve.

“Upravo pišem zahtjev za opoziv. Neće mene MVP plaćati platom njihovom mizernom. Nikad i nijesu. Da me Ivica Dačić proziva, a naš ministar ćuti. Gotovo! Sloboda! I vidimo se u nekoj novoj CG. S Milom vazda!, napisala je ona.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je njenu izjavu “huškačkom i sramnom”. Nikčević je nakon Dačićeve izjave, po svemu sudeći, očekivala da naše Ministarstvo stane u njenu odbranu, ali to se nije desilo.

Nakon toga ona je žestoko kritikovala MVP i ministra Srđu Darmanovića i najavila da će se povući sa funkcije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve