Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mir nema alternativu

Juče smo svjedočili još jednom od stalnih provokacija gospodina Dodika i Vučića, promocijom nepostojeće tvorevine i paradom moći, svojevrsnom indirektnom prijetnjom svemu građanskom i mirnom. Za nas je BIH bila i ostala jedna, jedinstvena, nedjeljiva i građanska, ističe grupa građana

Mir nema alternativu, riječi su jedne od aktivistkinja BIH iz dijaspore. Vođeni ovim motom, a duboko zabrinuti za sadašnje stanje u kome se nalazi Bosna i Hercegovina, ali i drugi djelovi Balkana, pod novim naletom velikosrskog nacionlizma pozivamo međunarodnu zajednicu na odgovornost koju nedvojbeno ima za mir na ovim područjima, saopštila je grupa građana na današnjem Protestu za mir u BiH koji je održan ispred Delegacije EU u Podgorici.

“Juče smo svjedočili još jednom od stalnih provokacija gospodina Dodika i Vučića, promocijom nepostojeće tvorevine i paradom moći, svojevrsnom indirektnom prijetnjom svemu građanskom i mirnom. Za nas je BIH bila i ostala jedna, jedinstvena, nedjeljiva i građanska”, ističe grupa građana.

Foto: CdM
Foto: CdM

Prema njihovim riječima, rastuće prijetnje, govor mržnje i tretman koji imaju bosanski građani na teroritorijama na koje su se tek vratili nakon svih strahota i preživljenih žrtava, direktna su odgovornost onih tzv političkih elita čije je apetite teško bilo zadovoljiti i 1992. godine.

Foto: CdM
Foto: CdM

“Stojimo uz BIH danas, uz njene građane koji žele mir i teže napretku svoje zemlje, uz sve progresivne snage, i one kojima je ova podrška potrebna. Pridružujemo se porukama mira i poziva međunarodnoj zajednici da uradi sve što je u njenoj moći da sačuva BIH. Danas se širom svjeta okupljaju ljudi dobre volje sa ovom porukom. Jedni uz druge, ostajemo u borbi protiv rastućeg šovinizma, negatora naših nacija i onih koji su spremni da ponovo prolivaju krv nedužnih ljudi. Da je vječna Bosna i Hercegovina”, zaključila je grupa građana.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ivan
10.01.2022-13:11 13:11

Slobodno ako padne BOSNA CRNE GORE NEMA  – URA – ABAZOVICU- Suadi Zoronjic-Kolicu-Jelusic -KALAC-Perovic DZemal – zelja im se ispunila dobili su zahvalnicu od Vucka-Dodika za pomc da NAM  CG  ubace u SRPSKI SVET !