Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mir je naša nacija: Imenovanjem Miloševića i Miljanića za sekretare MUP-a Krivokapić prekršio sporazum

Napominju da je koalicija ''Mir je naša nacija'', u ovom trenutku, jedina bez svojih predstavnika u Vladi Crne Gore

Ukoliko su tačni medijski navodi o imenovanjima Rada Miloševića i Zorana Miljanića za državne sekretare u Ministarstvu unutrašnjih poslova, prekršen je princip oko kojeg se premijer Zdravko Krivokapić prethodno dogovorio sa koalicijama vladajuće većine, jer se radi o funkcionerima Koalicije ”Crno na bijelo”, saopšteno je danas iz Kluba poslanika koalicije Mir je naša nacija.

Taj princip, dodaju u saopštenju, dogovoren tokom pregovaračkog procesa, a i javno prezentovan, podrazumijevao je da ta mjesta u Vladi neće pokrivati partijski funkcioneri.

”Demokratska Crna Gora, kao partija koja je svoju kooperativnost u tokom pregovora jasno pokazala odbijanjem da se premijeru miješa u posao, kao partija koja je poštovala metodologiju mandatara ma koliko puta da se ista promijenila, očekivano, bila bi spremna da pozdravi i novu promjenu principa do koje, ovog puta, dolazi nakon formiranja Vlade. Ono što, međutim, zahtijeva, to je jednak pristup i jednak odnos prema svim činiocima vladajuće većine. Posebno napominjemo da nemamo ništa protiv navedenih lica, ali zahtijevamo i insistiramo na jednakom pristupu prema ostalim konstituentima parlamentarne većine”, pojašnjavaju u saopštenju.

Napominju da je koalicija ”Mir je naša nacija”, u ovom trenutku, jedina bez svojih predstavnika u Vladi Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve