Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ministarstvo vanjskih poslova: Još jedan čin primitivnog nacionalizma

Kako ističu u Ministarstvu, krajnji cilj takvih postupaka je ugrožavanje građanskog i multietničkog karaktera Crne Gore, ali, ne manje, i narušavanje odnosa između dvije susjedne, prijateljske i savezničke države

Najsnažnije osuđujemo sinoćnji akt provokacije usmjeren prema diplomatskoj misiji Hrvatske u Podgorici, koji, sa žaljenjem konstatujemo, predstavlja još jedan čin primitivnog nacionalizma, etničkog i političkog radikalizma kojima u kontinuitetu svjedočimo, saopštili su večeras iz Ministarstva vanjskih poslova.

FOTO čitalac portala Akttuelno

Kako ističu u Ministarstvu, krajnji cilj takvih postupaka je ugrožavanje građanskog i multietničkog karaktera Crne Gore, ali, ne manje, i narušavanje odnosa između dvije susjedne, prijateljske i savezničke države.

“Crna Gora će, kao država domaćin, odlučno zaštititi bezbjednost i integritet diplomatsko-konzularnih predstavništava i njihovog osoblja u našoj zemlji. Na toj liniji, pozdravljamo brzu i efikasnu reakciju Uprave policije u otkrivanju i privođenju počinilaca”, poručuju iz Ministarstva vanjskih poslova.

Podsjećamo, sinoć je nekoliko građana razvilo trobojku ispred ambasade Hrvatske, a CdM-u su danas iz policije saopštili da su zbog toga priveli i saslušali Mitra Raičevića (24) i Slavka Komatinu (26).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve