Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ministarstvo u kontinuitetu radi na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava

Dukaj je kazao da je Ministarstvo posvećeno procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori kao i reformi javne uprave u cilju stvaranja efikasnije i ekonomičnije uprave okrenute ka građanima

Ministar javne uprave Marash Dukaj sa državnim sekretarom Ministarstva javne uprave Dragišom Janjuševićem i saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti opštini Tivat, a tokom sastanka sa predsjednikom opštine Tivat, Željkom Komnenovićem, razgovarano je o funkcionisanju ove opštine, te i o modalitetima za unapređenje saradnje sa resornim ministarstvom.

Dukaj je kazao da je Ministarstvo posvećeno procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori kao i reformi javne uprave u cilju stvaranja efikasnije i ekonomičnije uprave okrenute ka građanima.

“Ministarstvo javne uprave u kontinuitetu radi na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava”, istakao je Dukaj.

Komnenović je pozdravio inicijativu ministra Dukaja za ovaj sastanak i prezentovao prioritete i izazove Opštine Tivat.

“Radna grupa koja će izvršiti Analizu funkcionisanja sistema lokalne samouprave, aktivno radi već nekoliko mjeseci i očekujemo da ćemo uskoro imati konkretne pokazatelje naših daljih prioritetnih aktivnosti po ovom pitanju. Jedan od prioriteta jeste i digitalizacija na lokalnom nivou, pa naše kolege iz Direktorata za infrastrukturu, informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise  aktivno rade na dostizanju ovog prioriteta i otvoreni su za saradnju i podršku u procesu digitalizacije na lokalnom nivou“, kazao je Dukaj.

Sagovornici su se složili da je veoma važna direktna komunikacija izmedju organa državne uprave i lokalnih samouprava,kao i da će obje strane težiti da u budućem radu primjenjuju temeljne i konkretne aktivnosti za dobrobit države i gradjana Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve