Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo pravde: Utvrđen konačni tekst zakona o porijeklu imovine

Nova verzija ovog dokumenta, kako navode, plod je intenzivnog rada u posljednjih nekoliko sedmica, ''sa ciljem što kvalitetnijeg izgleda, nadamo se, budućeg Zakona koji će regulisati ovu materiju''

Ministarstvo pravde saopštilo je da je danas zaokružen proces sagledavanja preporuka od strane evropskih partnera i da je utvrđen tekst Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, čija će radna verzija biti proslijeđena međunarodnim ekspertima na uvid nakon prevođenja na engleski jezik.

Nova verzija ovog dokumenta, kako navode, plod je intenzivnog rada u posljednjih nekoliko sedmica, “sa ciljem što kvalitetnijeg izgleda, nadamo se, budućeg Zakona koji će regulisati ovu materiju”.

– Ova aktivnost predstavlja samo jednu u nizu koje je Ministarstvo pravde sprovelo u proteklih 100 dana u cilju jačanja vladavine prava u našoj državi i u tijesnoj je vezi sa izmjenama drugih pravnih akata koji su trenutno u postupku javne rasprave. S toga, još jednom pozivamo stručnu javnost da obrati pažnju na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore i Nacrt Zakonika o krivičnom postupku, kao i da svojim prijedlozima i sugestijama daju doprinos za pripremu što kvalitetnijih legislativnih akata – kazali su iz resora ministra Marka Kovača.

Podsjećaju da su pripremljene izmjene i dopune Zakona o upravnom sporu sa ciljem unapređenje efikasnosti rada Upravnog suda Crne Gore i djelotvornosti pravne zaštite stranaka u postupku pred ovim sudom, kao i zbog smanjenje troškova koji se plaćaju zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku u upravnom postupku i upravnom sporu.

– Ministarstvo želi i da istakne i da smo formirali Komisiju za izradu Građanskog zakonika Crne Gore kao i Radni tim za proces racionalizacije pravosudne mreže čiji se prvi rezultati očekuju tokom jeseni – zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
05.08.2022-19:16 19:16

Ako vam je , a nsjvjerovatnije jest, ovi zakon ka TU piši prpoalo.

RIR
05.08.2022-19:38 19:38

…ova smrda ,misli da ce neke obradovati pa to da u ovom trenutku skrene pažnju na neku drugu temu—-niko nema protiv tog Zakona,ko nesto nije zaradio neka odgovara i vrati državi nezarađeno —a što je njegova SS srbije otela nezarađeno i naše to nikad neće doći u drugi plan ,niti ikakvi Zakon to može potisnuti —SMRDA !