Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ministarstvo pravde: Sudski savjet mimo usvojenog dnevnog reda, raspisao poziv za predsjednika Vrhovnog suda

Ministarstvo pravde, istakli su, ima stav da za ovakvom odlukom nije bilo potrebe, ''jer ni prethodni javni pozivi nisu bili uspješni''. Zato, kako su saopštili iz resora Marka Kovača, smatraju da je trebalo sačekati novi Zakon o Sudskom savjetu i sudijama

Ministarstvo pravde saopštilo je da je na današnjoj sjednici Sudski savjet mimo, kako navode, usvojenog dnevnog reda, raspisao Javni poziv za kandidate za predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore.

“Ovim putem izražavamo žaljenje zbog načina na koji je na današnjoj sjednici Sudski savjet mimo usvojenog dnevnog reda, raspisao Javni poziv za kandidate za predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore. Posebno zabrinjava činjenica što je ova odluka donijeta nakon što je ministar pravde morao da napusti sjednicu Sudskog savjeta, i to zbog sjednice Vlade, te prilikom donošenja ove odluke nije bio ni prisutan”, naveli su iz Ministarstva pravde na Tviteru.

Ministarstvo pravde, istakli su, ima stav da za ovakvom odlukom nije bilo potrebe, “jer ni prethodni javni pozivi nisu bili uspješni”. Zato, kako su saopštili iz resora Marka Kovača, smatraju da je trebalo sačekati novi Zakon o Sudskom savjetu i sudijama.

“Želimo da podsjetimo javnost da je ovaj Nacrt već poslat Venecijanskoj komisiji, kao i da njegovim usvajanjem otvaramo put za širi i transparentniji izbor predsjednika Vrhovnog suda. Zašto Sudski savjet nije slično postupio, kao i zašto je sve urađeno mimo znanja resornog ministra, ostavljamo na tumačenje stručnoj i laičkoj javnosti”, poručuju iz Ministarstva pravde.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve