Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Ministarstvo pozvalo AEM da što prije donese odluku po pitanju spornih sadržaja koje plasira TV Happy

TV Happy je u susret događajima na Cetinju imala emisiju pod naslovom ''Da li će pasti krv u Crnoj Gori?''

Socijaldemokratska partija pozdravlja inicijativu Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija koje je podržalo zahtjev SDP-a i pozvalo AEM da “što prije utvrdi sve činjenice i donese odluku po pitanju spornih sadržaja koje plasira TV Happy”.

“Iz Agencije za elektronske medije smo konačno dobili najavu da će “na jednoj od narednih sjednica” prihvatiti da razmatra neophodnost zabrane emitovanje programa Happy televiziji koja u kontinuitetu proizvodi i emituje huškačke sadržaje sa ciljem provociranja nemira u Crnoj Gori, a koja je u susret događajima na Cetinju imala emisiju pod naslovom “Da li će pasti krv u Crnoj Gori?” Moglo je i bez ovoliko “guranja”, ipak govorimo o pozivanju na sukobe, ali biće prilike da AEM objasni šta im diktira prioritete u radu”, kazao je Bojan Zeković, potpredsjednik SDP-a.

Ne sumnja da će posebno voditi računa o balansu između potrebe društva da se zaštiti od otvorenog govora mržnje i “prava” Happy TV da taj govor upražnjava.

“Zato raduje najava AEM-a da će konačno naći vrijeme i spoznati potrebu da o ovom pitanju donese odluku. Nije neprimijećeno ostalo ni glasno ćutanje predsjednika Skupštine Crne Gore koja imenuje i razrješava savjet AEM, i predsjednika Vlade Crne Gore, a koji su uprkos javnim pozivima odbili da osude pokušaj stvaranje nemira, kako bi “pala krv u Crnoj Gori”, navodi Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve