Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo odbrane: Vukčević nije podoficir, utvrdiće se njegova odgovornost

U tom resoru ističu da Vukčević nije podoficir Vojske Crne Gore, odnosno profesionalno vojno lice, već je civilno lice u službi u VCG, koje služi u Vojsci na radnom mjestu utvrđenom formacijom

Ministarstvo odbrane danas se oglasilo povodom medijskih navoda i fotografije koja kruži društvenim mrežama, a na kojoj se, kako ističu, vidi civilno lice u službi u Vojsci Crne Gore Đorđije Vukčević na protestu, održanom 22. avgusta na Cetinju, ističući da je protiv njega pokrenuta procedura utvrđivanja povrede vojnih propisa, kao i utvrđivanja disciplinske odgovornosti.

U tom resoru ističu da Vukčević nije podoficir Vojske Crne Gore, odnosno profesionalno vojno lice, već je civilno lice u službi u VCG, koje služi u Vojsci na radnom mjestu utvrđenom formacijom.

“U službu u Vojsci primljen je 27. jula 2020. godine kao kurir u 3. podcentru Centra za obuku Vojske Crne Gore, sa mjestom službovanja u Kolašinu. Već duži vremenski period Vukčević je odsutan iz jedinice zbog privremene spriječenosti za obavljanje rada (bolovanje), što ga nije sprječavalo da bude aktivni učesnik određenih skupova, a takvim činjenjem je svjesno zanemario svoje radne obaveze i zloupotrijebio pravo na privremenu spriječenost za rad”, navode u Ministarstvu.

Naglašavaju da su sve osobe u službi u VCG dužne da poštuju Zakon o Vojsci Crne Gore, Kodeks vojne etike, kao i Pravila službe VCG.

“Vukčević se oglušio o odredbe Zakona o Vojsci Crne Gore i načela Kodeksa vojne etike, čime je nanio štetu ugledu Vojske i Ministarstva odbrane. Kodeks predstavlja skup načela o etičkom postupanju lica u službi u Vojsci, radi očuvanja, afirmacije i unapređenja dostojanstva i ugleda Vojske i lica u službi u Vojsci, crnogorske vojne tradicije, patriotizma i antifašizma. Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore njeguju antifašističku tradiciju i neće tolerisati ponašanje koje je u suprotnosti sa vrijednostima antifašizma”, zaključuju u Ministarstvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ministarstvo odbrane: Vukčević nije podoficir, utvrdiće se njegova odgovornost – CG Vijesti
24.08.2021-22:08 22:08

[…] Aktuelno […]

Tihana
25.08.2021-00:44 00:44

A što, samo bi kao vojnik smio na litije i ustoličenja, nikako na drugi skup?

Ako ovaj momak bude otpušten , ako to dozvolimo, ne postoje Crnogorci. Danas on sjutra svi mi.

SLOBO
25.08.2021-07:59 07:59

Na litije su mogli i vijska i policija.