Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministar Filip Adžić potpisao odluku o zabrani ulaska Vladimira Božovića u Crnu Goru

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ranije je rečeno da su preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić potpisao je odluku o zabrani ulaska u Crnu Goru protjeranom ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Vladimiru Božoviću, saznaje Pobjeda.

On je to uradio u okviru akcije koju su sproveli Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za nacionalnu bezbjednost koja je koordinisana sa crnogorskim međunarodnim partnerima, a u kojoj se po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) vodi istraga protiv više osoba zbog sumnje da su sarađivali sa ruskom tajnom službom.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ranije je rečeno da su preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.

“Kroz operaciju koju je sprovela Agencija za nacionalnu bezbjednost predmeta lica su indicirana kao nosioci malignog uticaja sprovedenog za interese stranih službi”, kazali su iz MUP-a.

Oni su poručili da će sa ANB-om i ostalim crnogorskim institucijama nastaviti da prate bezbjednosne rizike i u skladu sa tim preduzimati sve raspoložive mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju zaštite nacionalne bezbjednosti i interesa Crne Gore.

Protjerani ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović reagovao je na odluku Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore koje je u okviru akcije sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost donijelo odluku da mu zabrani ulazak u našu zemlju.

On je poručio da će se žaliti na ovo rješenje, te da očekuje reakciju Republike Srbije, predsjednika vlade, cijelog srpskog naroda, ali i srpskog patrijarha i Crkve Srbije.

“Jer ovo nije udar na mene i moju porodicu, ovo je udar na sve Srbe u Crnoj Gori i na sve Srbe gdje god da žive, da im se pokaže da oni nijesu demokratski narod, da nijesu narod dostojan da im se poštuju osnovna ljudska građanska i verska prava i slobode”, kazao je Božović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Danijela
30.09.2022-19:16 19:16

Ceraj srbijanske spijune vazda

Milorad
30.09.2022-19:20 19:20

Gradjani hitno traze spisak saradnika bia agencije i da im se zabrani politika

Igra sudbine
30.09.2022-20:55 20:55

O Batice morao si a.
Muke tvoje Adžo.