Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Minić: Šćepanović obmanjuje javnost, ideja o izborima u jednom danu je naša

Kako je istakla, svima je poznato da je održavanje generalnih lokalnih izbora prvi put pomenuto u sklopu Briselskog plana, koji je javnosti prezentovan prošle godine

Izjava Marte Šćepanović da je Demokratska partija socijalista predvidjela izbore u jednom danu predstavlja novi pokušaj obmane javnosti, kakvih je bilo mnogo u prethodnom periodu, saopštila je danas poslanica Demokrata Valentina Minić, ističući da je tu ideju o održavanju lokalnih izbora ranije predložila Demokratska Crna Gora.

Valentina Minić

“Da bi se vidjelo sa koliko drskosti i bezobzirnosti Marta Šćepanović pristupa sprovođenju obmane javnosti, što je, očigledno, jedini program DPS-a, dovoljno je osvrnuti se na tvrdnje koje se odnose na održavanje izbora u jednom danu koje Marta pokušava da prisvoji i predstavi kao rješenje svoje radne grupe”, navela je Minić.

Kako je istakla, svima je poznato da je održavanje generalnih lokalnih izbora prvi put pomenuto u sklopu Briselskog plana, koji je javnosti prezentovan prošle godine.

“A ko se tada Briselskom planu protivio? Protivili ste se vi iz DPS-a, gospođo Šćepanović, i grdno ste se prevarili ako računate da se toga niko ne sjeća, pa da vam ostaje prostora za manipulacije”, poručila je Minić.

Naglasila je da se o tome šta su DPS i Šćepanović planirali vidjelo u izvještaju radne grupe kojom je rukovodila – predvidjeli su da se Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu neće baviti sveobuhvatnom izbornom reformom.

“To je tragikomedija kakvu samo DPS može da stvori. Zaključci do kojih ste sami došli najbolje govore o neozbiljnosti s kojom ste pristupili radu u pododboru, gdje ste radili bez opozicije, pa su stoga i besmislice kojima ste ispunili svoj izvještaj o radu potpuno očekivane”, dodaje posalanica Demokrate.

Još nešto, ukazala je, DPS-u oduzima pravo da prisvaja rješenje o svim lokalnim izborima u jednom danu.

“To je činjenica da je, sudeći po izvještaju, vaše rješenje bilo da generalni lokalni izbori budu održani tek 2022. godine, a to samo zato da bi vlasti u opštinama gdje ste većina iscrpile svoje mandate, ujedno i budžete opština, a da bi se vlastima u opozicionim opštinama skratili mandati. Pravno i tehnički govoreći, vaša rješenja su floskule, lišene svake smisaone sadržine, nažalost”, poručila je Minić.

Prema njenim riječima, kao ozbiljna partija, Demokratska Crna Gora je predložila lex specialis o održavanju svih lokalnih izbora u jednom danu.

“Zašto ste predlog tog lex specialisa napali istog dana kada je objavljen, nama je jasno – zato što je taj lex specialis sredstvo borbe protiv DPS-a i njihovih izbornih pljački. On je i sredstvo borbe protiv koncentracije tajnih službi u jednoj opštini na dan održavanja izbora”, navela je Minić.

Ona smatra da DPS-u i Marti smetaju rješenja Demokrata jer kad se izbori održavaju u jednom danu u 25 opština u Crnoj Gori, na 1.141 biračkom mjestu – DPS nema dovoljno odanih funkcionera sa državnog nivoa da iste rasporedi po biračkim mjestima, te samim tim ni kontrolu nad izbornim procesom i biračima, što su ranije postizali smanjivanjem ciljnih grupa kroz model razdvajanja izbora.

“Smetaju naša rješenja jer nećete moći da ministre, direktore i druge državne funkcionere koncentriše na jednu opštinu.
Zato se, gospođo Šćepanović, nemojte praviti da vam je previše stalo do održavanja svih lokalnih izbora u jednom danu, jer je upravo izvještaj podgrupe kojom ste rukovodili dokaz planiranog izbornog kriminala. I zato je taj izvještaj samo jedna salata od floskula i obično zastiđe, koje ste, zahvaljujući nama, morali odložiti u kantu za otpatke, bez mogućnosti reciklaže” , zaključila je Minić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve