Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Minić i Krapović sa ambasadorom Kanade: Ključan dan za intenziviranje demokratskih procesa je 27. februar

Kako su saopštile Demokrate, sagovornici su istakli da je 27. februar ključan dan za inteziviranje demokratskih procesa u Crnoj Gori i da je izbor sudija Ustavnog suda test zrelosti za sve političke elite

Poslanici Demokrata u Skupštini Crne Gore, Valentina Minić i Dragan Krapović juče su u sjedištu Partije ugostili nerezidentnog ambasadora Kanade u Crnoj Gori Nj.E. gospodina Žil Normana kao i savjetnika Ambasade za politička i ekonomska pitanja, gospodina Vladana Miladinovića.

Kako su saopštile Demokrate, sagovornici su istakli da je 27. februar ključan dan za inteziviranje demokratskih procesa u Crnoj Gori i da je izbor sudija Ustavnog suda test zrelosti za sve političke elite. A to uz ocjenu da je, kako navode, funkcionalnost institucija neophodna, pogotovo onih koji se staraju o zaštiti prava svih građana.

Krapović je istakao da kada je u pitanju nefunkcionalnost institucija, Demokrate su, kazao je, taj problem aktuelizovali prvi.

“Upravo prilikom izbora 43. Vlade Crne Gore kada smo odbili učešće jer smo vidjeli da taj projekat neće riješiti snažan problem blokade i v.d. stanja u brojnim institucijama. Tada smo pokazali da nam je rješavanje teških i nagomilanih problema naše države mnogo važnije od fotelja”, rekao je Krapović.

Kako je saopšteno iz te partije, predstavnici Demokrata istakli su da su i “predstojeći predsjednički izbori od velike važnosti za Crnu Goru, te da se na njima naša država treba konačno distancirati od politike kriminala i korupcije i politike ekstremnog nacionalizma i podjela”.

“Odlučili smo da na njima nastupimo sa svojim kandidatom, kao dokazanim borcem za vrijednosti evropske, moderne i građanske države Crne Gore”, poručili su predstavnici Demokrata.

Prema njihovim riječima, gosti su zaključili da “budućnost za Crnu Goru i kompletan prostor Zapadnog Balkana leži u snažnim evropskim i evroatlantskim vrijednostima” te da je pohvalno što je “naša država snažno stala uz spoljno bezbjedonosnu politiku svojih međunarodnih partnera”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve