Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Milović: Uz pritisak SAD-a i Brisela, do izručenja Marovića

Odluka SAD-a da uvedu sankcije Svetozaru Maroviću, bila je okidač da se crnogorske vlasti još jednom obrate kolegama iz Srbije i drugi put ove godine zatraže njegovo izručenje

Ukoliko Srbija ne izruči Crnoj Gori Svetozara Marovića, iz crnogorskog Ministarstva pravde najavljuju da će zajedno s međunarodnim partnerima izvršiti pritisak na zvanični Beograd.

Odluka Sjedinjenih Američkih Država, da uvedu sankcije nekadašnjem predsjedniku Skupštine Crne Gore i potpredsjedniku DPS-a Svetozaru Maroviću, bila je okidač da se crnogorske vlasti još jednom obrate kolegama iz Srbije i drugi put ove godine zatraže njegovo izručenje.

“Uključivanje SAD u slučaj Marović je korak dalje za izručenju i mi se nadamo da će Srbija izručiti Svetozara Marovića”, kazao je za TVCG Andrej Milović, državni sekretar Ministarstva pravde.

Da li će i kada Srbija izručiti Marovića u Ministarstvu pravde Crne Gore još ne znaju. TVCG na tu temu nije dobila ni odgovore Ministrarstva pravde Srbije.

U pitanju je, tvrdi Milović, nedostatak političke volje, jer je slučaj Marović jedini u vezi s kojim imaju problem s kolegama iz Srbije. Kako god, vremena za čekanje, kaže, više nema.

“Crna Gora će pojačati svoju diplomatsku aktivnost sa svim međunarodnim partnerima, uključuju SAD i Brisel i shodno tome se nadamo da ćemo uz jedan opšti pritisak na državu Srbiju, izvršiti pritisak da oni konačno izruče Svetozara Marovića”, poručio je Milović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
12.04.2022-22:57 22:57

Ja mislim da iako kojim slucajem dodje do neke odluke da se Sveto izruci Crnoj Gori da ce on prije izabrati da sam sebi stavi omcu oko vrata. Zapamtite dragi korisnici ovoga sajta sta sam napisao. Hvala na paznji.

Ana
12.04.2022-23:12 23:12

Pitaj EU i USA da ti završe za brašno, ulje i šećer, od toga se živi.. :)

COL
13.04.2022-11:18 11:18

Čuvenom dr pravnih nauka Rajku Miloviću su srpski požmožirepi i podrepaši kuću u Kčima, mučki pod okriljem noći, obalegali kako bi mu se osvetili što se borio za državu Crnu Goru. Ne čudi to noćno djelovanje barem iz dva razloga: jer su bili kukavice i jer su se ipak stiđeli svojeg paśaluka i nesojluka. Možda to ovo momče, koji je bliski Rajkov rođak, ne zna ili je i on obraz stavio pod guzicu zbog jedne fotelje.

Progres
18.04.2022-12:12 12:12

Je li udata ova đevojka?