Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Milović o ponudi Demokrata: Ne može sa jednima da se dogovara Vlada, a sa drugima izborna koalicija

Milović je dodao da su pred Evropom sad za sada samo predsjednički izbori i da su na njih odgovorili u skladu sa željom svojih glasača.

Da bi dogovor oko nastupa na parlamentarnim izborima bio moguć, neophodno je da oni budu na vidiku, a da bi bili na vidiku potrebno je da se raspusti parlament, kazao je funkcioner Evrope sad Andrej Milović u emisiji Klub A na A plus TV.

“Ne možemo voditi razogovore oko vanrednih izbora dok parlamentarna većina pregovara oko nove Vlade, mada ona nije izvjesna. To ne ide – “sa jednima pregovaramo o koaliciji a s drugima o vladi. Mi smo tada bili jasni – skratite mandat i onda možemo da pričamo o koaliciji“, rekao je Milović.

On je na taj način objasnio zašto iz pokreta Evropa sad nisu pristali na poziv Demokrata da dogovore predizbornu koalciju.

Milović je dodao da su pred Evropom sad za sada samo predsjednički izbori i da su na njih odgovorili u skladu sa željom svojih glasača.

“Izašli smo sa našim najjačim kandidatom. Kao ozbiljna partija radimo sondaže javnog mnjenja na nedjeljnom nivou i one pokazuju da naš kandidat glatko ulazi u drugi krug i da u drugom krugu pobjeđuje glatko kandidata DPS-a ma ko on bio makar i Đukanović”, naveo je Milović.

On je rekao da pred nama nisu obični predsjednički izbori.

“Oni nadilaze bitnost te protokolarne funkcije, ovo su izbori koji će trasirati put Crnoj Gori u narednih pet do 10 godina. Na njima se odlučuje hoće li Crna Gora skrenuti u nacionalizam i prebrojavanje komita, četnika i partizana ili će ići putem progresa i ulaska u Evropsku uniju“, kazao je Milović.

Izvora plus

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve