Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Milović: Naći rješenje na osnovu ozbiljnog dogovora svih onih kojima je stalo do interesa Crne Gore

Kako je navela, neophodan uslov za eventualno pokazivanje zrelosti crnogorske političke scene jeste napuštanje dominantne politike stranaka u kojoj je parcijalni interes kamufliran demagoško-patetičnim retorikama ispred državnog interesa

Dok traje status kvo sa odlazećom i nadolazećom vladom sve na direktnu štetu Crne Gore, posljednji je trenutak za pronalaženje ozbiljne alternative, ocijenila je potpredsjednica DEMOS-a, Ksenija Milović.

Kako je navela, neophodan uslov za eventualno pokazivanje zrelosti crnogorske političke scene jeste napuštanje dominantne politike stranaka u kojoj je parcijalni interes kamufliran demagoško-patetičnim retorikama ispred državnog interesa.

“Takođe je neophodno zaustaviti opsesivne lične promocije koje dodatno proizvode konfuzije i sliku neozbiljnosti zemlje”, kazala je Milović.

Prema njenim riječima zbog trajanja statusa kvo na štetu građana, i to u vrlo teškim i riskantnim međunarodnim uslovima, neophodno je pokušati dijalog najprije u paralamentarnnoj vecini koja je dobila povjerenje građana 30. avgusta.

“Ukoliko tome postoje javni otpori u samoj većini, onda pokušati razgovor u širem političkom spektru kako bi se odgovornim odnosom svih aktera došlo do legitimnog rješenja koje bi zaustavilo nedorasle političke igre i nastavak opasnih podjela”, dodala je Milović.

Takvo rešenje, ocjenjuje, dijelom bi zamrzlo političke razlike, postiglo makar minimum jedinstva zemlje, a time i poboljšanje njenog međunarodnog kredibiliteta, a sve kao prelazni oblik ka pripremljenim i regularnim političkim izborima kroz neko vrijeme.

“Ukoliko ovaj scenario zrelosti zemlje nije moguć, treba organizovati izbore, makar i oni donosili nove društvene potrese i nestabilnost2, zaključuje Milović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve