Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Milović: Danijelino protivustavno doba

''Pamtićemo je po kršenju skupštinskog poslovnika, stavljanja na dnevni red i glasanje predloga nakon što ih poslanik prezentuje sa papira iz unutrašnjeg džepa sakoa, pauza koje su trajale nedeljama, zakazivanja odbora i sjednica nakon raspuštanja i drugih udara na ustavni poredak Crne Gore''

Ako se u staroj Grčkoj period Periklove vladavine zvao “Periklovo zlatno doba”, period Danijelinog vođenja Skupštine bi se mogao nazvati “Danijelino protivustavno doba”, kazao je danas funkcioner Pokreta “Evropa sad” Andrej Milović.

“Predsjednica raspuštene Skupštine očekuje da se potpišu zakoni koje je donijela raspuštena Skupština i poziva predsjednika da prekrši Ustav?! Pamtićemo je po kršenju skupštinskog poslovnika, stavljanja na dnevni red i glasanje predloga nakon što ih poslanik prezentuje sa papira iz unutrašnjeg džepa sakoa, pauza koje su trajale nedeljama, zakazivanja odbora i sjednica nakon raspuštanja i drugih udara na ustavni poredak Crne Gore”, naveo je Milović na Tviteru.

Nažalost, dodaje, pokazali su da su spremni da bace cijeli sistem i državu pod noge, samo da bi, ocjenjuje Milović, sačuvali fotelje i pobjegli od izbora.

“Ne smijemo ni zamisliti šta bi oni radili da su bili vlast 30 godina, kada su sve ovo uspjeli za samo jednu godinu. Ovo je stvorilo ozbiljnu potrebu da se dopuni Krivični zakonik i kriminalizuje ovakvo protivustavno djelovanje javnih funkcionera, čime bi se njihova politička odgovornost proširila i na krivičnu odgovornost, a time zaštitila država i Ustav”, poručio je Milović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mila
09.05.2023-17:30 17:30

Bravo Milovicu!!!

Zeco
09.05.2023-20:43 20:43

ponekad i ovaj progovori koju pametnu

COL
10.05.2023-08:13 08:13

Ovako su zborili Aleksa, Dritan i čuveni Banjo- nepotista dok se nijesu dokopali fotelja.