Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Milošević: Politika koja je kralja protjerala, trobojkom obilježava njegovu smrt

Stoga Vladi koja, umjesto da vodi zemlju pokušava kao danas na Cetinju da izazove incidente, treba da bude jasno da ne može imati poštovanje najvećeg dijela dobronamjernog naroda u Crnoj Gori, ističe Milošević

Odnarođena Vlada Crne Gore došla je u Cetinje Ivana Crnojevića da, kako bi rekla ministarka prosvjete “proslavi” smrt jednog od velikih vladara Crne Gore – Nikole I Petrovića Njegoša. Ta vlada, koja se dakle sastoji od onih koji su zastupnici svega onoga protiv čega se kralj Nikola do smrti u izgnanstvu borio, i ta vlada koja se sastoji od političkih nasljednika onih koji su kralja Nikolu protjerali, praveći se gluva na povike Cetinjana kojima su u goste došli, pod zaštitom korodona policije od sopstvenih građana, u rukama je držala – vijenac sa trobojkom! Takav gest ne može se shvatiti bilo kako do kao čista provokacija i potpuna nesvijest o tome da su oni vlada, koja treba da smiri tenzije, poručio Dejan Milošević, predsjednik cetinjskog odbora Socijaldemokrata.

Kako je istakao Milošević, takve provokacije dolikuju jedino ostrašćenim političarima, a nikako Vladi koja se nažalost bavi ovakvim podvalama i raspirivanjima strasti. Stoga Vladi koja, umjesto da vodi zemlju pokušava kao danas na Cetinju da izazove incidente, treba da bude jasno da ne može imati poštovanje najvećeg dijela dobronamjernog naroda u Crnoj Gori.

“Na građanima je da procijene, kao i da ne nasijedaju na naknadna obrazlaganja provokatorske vlade o tome sa kojom i kakvom zastavom je sahranjen kralj Nikola. Časova istorije se u ovakvim, uzavrelim momentima niko ozbiljan ne igra. Posebno jer je istorija napisana, a državni simboli Crne Gore utvrđeni Ustavom i zakonom, te se njenog dopisivanja i njihovog prekrajanja ne mogu igrati”, ističe Milošević.

Imao je jasnu poruku za, kako on kaže, potpuno izolovanu Vladu.

“Zato, ovoj, od ljudi potpuno izolovanoj Vladi, moramo zajedno i dostojanstveno, poručiti da su građani Crne Gore neko prema kome, umjesto podmetanja imaju obavezu rada i poštovanja”, zaključuje u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve