Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Milošević: Još nema konačne odluke o otvaranju granica

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević poručio je da nije donijeta "nikakva konačna odluka o otvaranju granica", kao i da vjeruje u "uspostavljanje normalne komunikacije" između Beograda i Podgorice

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević poručio je da nije donijeta “nikakva konačna odluka o otvaranju granica”, kao i da vjeruje u “uspostavljanje normalne komunikacije” između Beograda i Podgorice.

foto Pobjeda

Njegova izjava uslijedila je nakon što su predstavnici vlasti u Srbiji uputili oštre reakcije povodom najave Vlade Crne Gore da u prvim danima juna otvora granice sa nizom zemalja koje ispunjavaju određene epidemiološke kriterijume, među kojima za sada nije Srbija.

U pisanoj izjavi koju je dostavio Radiju Slobodna Evropa Milošević je naveo da je “radi jasnog i preciznog informisanja građana Srbije važno naglasiti da Vlada Crne Gore još uvijek nije donijela nikakvu novu odluku sto se tiče otvaranja granica”.

– Nacionalno kordinaciono tijelo treba da donese odluku koja će se primjenjivati od 1. juna, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje. Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je na osnovu stava Instituta saopštio da se očekuje otvaranje granica sa zemljama koje u ovom trenutku ispunjavaju odgovarajuće epidemiološke kriterijume i jasno naglasio da će se naredba odnositi i na druge zemlje koje do njenog stupanja na snagu budu ispunile te uslove – navodi se u pisanoj izjavi Miloševića.

Milošević podsjeća i da je crnogorski premijer “istakao da globalna kretanja ukazuju i na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla otvoriti granicu”.

– Čvrsto vjerujem da će se vrlo brzo uspostaviti kvalitetna komunikacija između Crne Gore i Srbije, u pogledu slobodnog kretanja ljudi, poštujući sve ono sto su do sada na kvalitetan način preduzele i uradile obje države radi zaštite zdravlja svojih građana – napisao je Milošević u izjavi dostavljenoj RSE.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve