Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Milošević: Interes Crne Gore je da granica sa Srbijom bude otvorena

Jer 20 odsto turista dolazi iz Srbije

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević kazao je da je očekivao da će se CG naći na listi zemalja prema kojima je Hrvatska otvorila svoje granice.

Tarzan Milošević

“Oni najbolje znaju zbog čega su donijeli takvu odluku. Oni snose posljedice, ali su i najodgovorniji prema svojim građanima. Vjerujem da će i Hrvatska u narednom periodu proširiti tu listu i da će građani Crna Gora i Srbije među prvima moći da uđu u Hrvatsku”, rekao je Milošević.

On je, nakon prijema u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije povodom Dana diplomatije, rekao novinarima da odluka Crne Gore da granica prema Srbiji ne bude otvorena nije politička i da vjeruje da će građani Srbije vrlo brzo moći da ulaze u Crnu Goru bez ikakvih procedura.

Naglašava da je najveći interes Crne Gore da granica sa Srbijom bude otvorena, jer 20 odsto turista dolazi iz Srbije.

“Naš interes politički, istorijski i ekonomski je da se veze između Srbije i Crne Gore na graničnim prelazima što prije uspostave vezano za frekvenciju ljudi”, rekao je Milošević.

Podsjeća da je Nacionalno koordinaciono tijelo donijelo odluku da sve države u kojima ima manje od 25 bolesnih od kovida-19 na 100.000 stanovnika dobiju saglasnost da njihovi građani mogu da ulaze u Crnu Goru.

“Kako bude tekao proces oporavka ljudi, proširivaće se spisak država čiji će građani moći da uđu u Crnu Goru. Vjerujem da će građani Srbije na moje zadovoljstvo i na zadovoljstvo svih građana Crne Gore moći vrlo brzo da dolaze u Crnu Goru bez ikakvih procedura”, naglasio je Milošević.

Kako je kazao, juče je obaviješten da Crna Gora nije odgovorila na dopis upućen iz Srbije o dozvoli za letove Er Srbije u tu državu.

“Dobio sam uvjerenje da će na taj dopis odgovoriti. On nije imao nikakvu političku konotaciju, naprotiv odnosio se na trenutnu situaciju u Crnoj Gori gdje nije nikome bilo dozvoljeno slijetanje aviona”, naveo je Milošević.

Navodi da će određenim avio-kompanijama biti dozvoljeno da slijeću na crnogorski aerodrom i da će avio-prevozniku iz Srbije stići odgovor od crnogorske strane. Vjeruje da će se na taj način riješiti i pitanje Montenegro erlajnsa u Srbiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve