Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Miloš Mašković novi predsjednik Omladine Socijaldemokrata Glavnog grada

Osnivač je Centra za afirmaciju i razvoj mladih u okviru kojeg je imao priliku da radi na brojnim međunarodnim projektima, a do uključivanja u Socijaldemokrate Crne Gore, obavljao je i funkciju člana Savjeta za mlade Glavnog grada

Na sinoć održanoj Konvenciji Omladine Socijaldemokrata Glavnog grada, za predsjednika je jednoglasno izabran mladi građanski aktivista Miloš Mašković, saopšteno je iz SD-a.

“Mašković je rođen u Podgorici, gdje je završio osnovu i srednju školu. Fakultet je upisao takođe u Podgorici, gdje će uskoro steći zvanje politikologa. Osnivač je Centra za afirmaciju i razvoj mladih u okviru kojeg je imao priliku da radi na brojnim međunarodnim projektima, a do uključivanja u Socijaldemokrate Crne Gore, obavljao je i funkciju člana Savjeta za mlade Glavnog grada. Dvije godine je obavljao funkciju programskog savjetnika u Mreži za osnaživanje, edukaciju i povezivanje mladih. Bio je nosilac brojnih projekata usmjerenih u pravcu poboljšanja položaja mladih koji su se sprovodili na teritoriji čitave Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Nakon izbora, Mašković je prisutnima zahvalio na ukazanom povjerenju, ističući da ono za njega predstavlja veliku obavezu.

„Odlučio sam se da svoju političku karijeru započnem u Socijaldemokratama, smatrajući da je ovo partija sa najboljim programom i najkvalitetnijim ljudima u Crnoj Gori“, rekao je Mašković.

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore, Damir Šehović, kazao je da sa mladima ne želi da vodi političke razgovore.

„Ja želim da vam se danas obratim bliskije, ne kao predsjednik Socijaldemokrata, već kao vaš drug i prijatelj. Posebno hvala vama koji već šest godina, zajedno sa nama,
gradite ovu priču i učestvujete u svim aktivnostima Socijaldemokrata. Vaš doprinos je nezamjenjiv. Ali posebno hvala i vama koji sada, u ovim vremenima, prepoznajete Socijaldemokrate kao najbolji izbor i pristupate našoj partiji. Sa vama, novim mladim ljudima, naš slogan „Za novo vrijeme“ dobija puni smisao“, poručio je Šehović.

Predsjednik Omladine Socijaldemokrata Crne Gore, Nikola Zirojević, istakao je da Mašković dolazi na dobro pripremljen teren i ozbiljno organizovan odbor.

„Uvijek me raduje kada mladi ljudi iskažu spremnost da preuzmu odgovornost, a imajući u vidu Miloševe kompetencije, kao i njegovo iskustvo u civilnom sektoru, pogotovo u oblastima koje se tiču mladih, ne sumnjam da će on biti odličan rukovodilac i da će ovaj odbor, sa svima vama, imati još bolje rezultate. Ja vam uvijek stojim na
raspolaganju“, rekao je Zirojević.

Predsjednik Odbora Socijaldemokrata Glavnog grada, Marko Rakočević, rekao je da mu je uvijek zadovoljstvo prisustvovati sastancima mladih, koji mu daju novu energiju i uvjere ga da partija, ali i Crna Gora, imaju svijetlu budućnost.

„Nas u Podgorici uskoro očekuju lokalni izbori, odbor je već počeo sa pripremama a mladi, kao i uvijek do sad, moraju biti stub partije na tim izborima. Vi ste uvijek bili nosioci najljepšeg dijela kampanje Socijaldemokrata, najkreativnijih akcija i najboljih ideja. Ohrabrujem vas da takvi budete i ubuduće jer je vaš doprinos, iako često toga nijeste svjesni, mnogo veći nego što mislite“, rekao je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve