Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Miljanić: Staće se na kraj selektivnosti u radu ASK-a, apelujem da se pokrenu krupni slučajevi

Svjedoci smo da je postojala selektivnost u radu Agencije za sprečavanje korupcije i tome će se stati na kraj, poručio je Zoran Miljanić, ministar bez potfelja zadužen za borbu protiv korupcije, gostujući u emisiji Kontak RTV Nikšić

Svjedoci smo da je postojala selektivnost u radu Agencije za sprečavanje korupcije i tome će se stati na kraj, poručio je Zoran Miljanić, ministar bez potfelja zadužen za borbu protiv korupcije, gostujući u emisiji Kontak RTV Nikšić.

“Sve institucije su radile posao u odnosu na to kako su mogle u datim okolnostima, pa je i Agencija za sprečavanje korupcije bila u tom sisitemu u prethodnom periodu. Ako gledamo izvještaj Evropske komisije ona ima odlične rezulatate. Međutim svjedoci smo da je postojala selektivnost”, kazao je Miljanić.

“Šta znači selektivnost? Prema nekome ste sprovodili procese a prema nekome nijeste. To ne može. Svi smo pred zakonom jednaki. Kako lokalni funkcioneri, tako i predsjednik države, Vlade ili bilo ko drugi. To je posao nezavisne institucije. Apel Agenciji da se intenziviraju aktivnosti i neki krupni slučajevi pokrenu”, poručio je Miljanić.

U borbi protiv korupcije ključna su i zakonska rješenja, napominje Miljanić.

“Zakon o porijeklu imovine je jedan od dva ključna kojima bi se uredila ta oblast. To su takozvani antimafijaški zakoni. On je upućen Evropskoj komisiji na mišljenje. Očekujemo da se uskoro nađe pred poslanicima u crnogorskom parlamentu i da bude izglasan. Ne vjerujem da postoji u parlamentu neko kome ne odgovara izglasavanje takvog zakona jer bi time bacio sumnju na sebe, da se nečega plaši. Time ćemo imati osnov za borbu protiv pošasti-korupcije i organizovanog kriminala”, zaključio je Miljanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve