Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Miljanić: Kurtijevu biografiju ne bi trebalo da unizi neko djelo iz dječačkih dana

Kurti je dva puta pravosnažno osuđivan

Imenovanje Artana Kurtija za generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost izazvalo je oštre kritike, jer je, kako se navodi, Kurti dva puta pravosnažno osuđivan. Ministar bez portfelja u Vladi Crne Gore Zoran Miljanić smatra da Kurtijevu biografiju ne bi trebalo da unizi neko djelo iz dječačkih dana.

Miljanić ističe da takav čovjek može da radi svaki posao u Vladi.

“Ako neko uradi nešto kao maloljetnik, ako nijesu teža krvična djela, ako nije šverc droge, ne treba takvog čovjeka diskvalifikovati za čitav život, s obzirom da do danas nije imao sličnih krivičnih radnji, nego je bio uzoran službenik u Privrednom sudu. Jedini način osporavanja je žalba Upravnom sudu, i sve što je legitimno i što je u skladu sa zakonom pozdravljam”, poručio je Miljanić.

Imenovanje Artana Kurtija za generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost izazvalo je polemiku na jučerašnjoj sjednici Vlade. Ministar odbrane Raško Konjević izdvojio je mišljenje o ovom predlogu jer, kako je naveo, ima informacije da je ovo lice osuđivano za pokušaj ubistva.

O ovom slučaju govorio je i Danilo Šaranović iz Demokratske Crne Gore. On naglašava da je – da skandal bude veći – premijer prilikom imenovanja Kurtija kazao da je takav čovjek potreban crnogorskom bezbjednosnom sistemu.

“Ovakvo nešto nije moglo da se desi ni za vrijeme kada je direktor ANB-a bio Peruničić kojem se sudi za nezakonito praćenje političara”, ističe Šaranović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vule
23.07.2022-21:04 21:04

Kakav pendrek

Nacertanije
23.07.2022-22:04 22:04

Ako je pokusaj ubistva , krivicno djelo za koje je prema Krivicnom zakoniku CG zaprijecena ne bas mala zatvorska kazna – “djelo iz djecackih dana”, onda stvarno ne znam u sta se pretvara ova drzava sa URA i SNP ..

Sajo
24.07.2022-11:23 11:23

Pogledajte ovoga MULCA.