Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Miljanić: Droga pronađena u Zeti vrijedi taman koliko vrijedi budžet MUP-a i UP za godinu

Softverski sistem na granicama je iz 2008., da se ne čudite što su gužve na granicama, rekao je Miljanić

U MUP-u nijesu zadovoljni predeviđenim iznosom budžeta za narednu godinu za taj resor i policiju.

To je kazao na sjednici skupštinskog odbora za bezbjednost i odbranu Zoran Miljanić.

„Tražili smo 123.259.000 odobreno je 100.839.954 mi sa ovim povećanjem koje je nominalno nijesmo zadovoljni. Shavatmo situaciju u kojoj se nalazi Crna Gora posle svih godina kada je budžet iz mjeseca u mjesec bio u deficitu. Saglasni smo da treba oporaviti državu, državnu kasu i finansije i potpuno smo saglasni sa tim, ali međutim sektor bezbjednosti je jedna posebna grana u okviru države koja treba da se brine o bezbjednosti kako države tako i svih građana“, kazao je Miljanić i dodao da droga koja je procesuirana u Zeti vrijedi taman toliko koliko vrijedi budžet za policiju i MUP na godišnjem nivou.

Softverski sistem na granicama je iz 2008., da se ne čudite što su gužve na granicama, rekao je Miljanić.

Direktor UP Zoran Brđanin rekao je da značajno unaprjeđivanje kapaciteta dosta košta.

Član Senata Državne revizorske institucije Branislav Radulović je, govoreći o Izvještaju o reviziji Predloga zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2020. godinu u dijelu koji se odnosi na potrošačke jedinice iz sektora odbrane, kazao da u svim potrošačkim jedinicama evidentiran enorman porast ugovora o djelu i ugovora o povremenim i privremenim poslovima.

“Ovdje se oni javljaju kao problem i u Ministarstvu odbrane i u Ministarstvu unutrašnjih poslova i cijenim da je to jedna neracionalna potrošnja”, rekao je Radulović

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve