Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Milivojeve fioke, kalašnjikovi za SPC i prizivanje rata u Crnoj Gori

Nikolić i Živković su previdjeli jednu veoma važnu okolnost, koju je nemoguće izostaviti u ovom slučaju. U periodu kad su navodni ’’škaljarci’’ razmjenjivali poruke o nabavci kalašnjikova za SPC, koji su, navodno, bili namijenjeni izazivanju krvoprolića u Crnoj Gori, dakle od šestog juna 2020. do kraja septembra iste godine, glavni specijalni tužilac bio je upravo Milivoje Katnić! Šef Specijalnog policijskog odjeljenja bio je Dragan Radonjić. Pitanje je žašto nijesu uradili ništa ako je situacija bila toliko opasna kao što sad tvrde?

Crnogorska i regionalna javnost posljednjih nekoliko sedmica imaju tu privilegiju da se preko određenih propagandnih ispostava osnovanih pod pokroviteljstovom kompanije BEMAX, upoznaju sa sadržajem čuvenih fioka bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Kompromitujući materijali koji su Katnić i njegova klika, umjesto da koriste na zakonit način, gomilali godinama u mračnim fiokama za eventualne buduće političke obračune, konačno počinju da isplivavaju u javnost. Sadržaj fioka objavljuje se ovih dana na propagandnoj palatformi čiji urednički kolegijum, osim Katnića, čine i njegov kum, bivši pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović i bivši čelnik Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Dragan Radonjić.

Naravno uz redakturu glavnog urednika, bivšeg funkcionera koji se honorarno bavi politikom Milana Roćena.

Milan Roćen, bivši političar koji iz hobija uređuje medije

Dosadašnji uratci BEMAX propagandista svodili su se na blaćenje saradnika BIA-e, nedavno obaljenog premijera Dritana Abazovića, što je vodilo u međusobno gađanje fekalijama sa ekipom izdajnika koja stoji iza Abazovića. Ali u posljednjim naporima ”Katnićeve klike”, nagovještava se pokušaj uznemiravanja javnosti i prizivanja građanskih sukoba.

Dizanje tenzija

Nedavno su na platformi za zaštitu BEMAX interesne klike, objavljene glasovne poruke koje je, kako se sumnja, poslao navodni član škaljarskog klana Risto Mijanović drugom članu ove kriminalne organizacije – Nikoli Dedoviću, a u kojima se mogu čuti detalji u vezi, navodne, nabavke oružja za ljude koji su bliski svetosavskoj sekti (SS), koja se vodi kao Srpska pravoslavna crkva i njenom osoblju u Crnoj Gori.

Kao i u prethodnim slučajevima informacija je lansirana sa novoformirane platforme da bi je preuzeli i razrađivali ostali BEMAX mediji, armije botova, ali i politički djelatnici.

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, samoproklamovani Lovćenski Tajnovidac, prorok i epidemiolog uživa u uređivanju medija: ”Molim ih ponizno kao sto su molili Ćirilo i Metodije, ja se osjecam ka’ intencija bar jednog od njih”, ”Ja nijesam vudu vrač pa da mogu vudu magijom da ometam nekoga pa ni tuzioca Savovica”, ”Zetsko pozorište, kad bi ste čuli mišljenje ko je bio tamo, strani diplomatski hor”, ”Ja sam prilično usmeniji nego pismeniji bez obzira na školu koju sam završio”

Sve u svemu, na osnovu razgovora, po svemu sudeći, dva kriminalca, BEMAX mediji su zaključili da je takozvana SPC spremala rat u Crnoj Gori!?

Bez ikakve namejre da portal Aktuelno brani SS, za koju smatramo da je glavni destabilizujući faktor u Crnoj Gori i regionu, mora se priznati da je jasno da je cilj ovog uratka ne kritika SPC i njenih subverzivnih aktivnosti, već prije svega stvaranje panike u crnogorskom društvu, da bi se skrenula pažnaj sa BEMAX grupe i zaštitili njihovi sumnjivi ”biznis” poduhvati.

Da nije tako, neki od BEMAX medija ili njihovih političkih aktivista obratili bi pažnju na tekstove portala Aktuelno, koji već mjesecima piše o subverzivnim aktivnostima takozvane SPC, navodeći konkretna imena političara, lokacije baza, način na koji djeluju… Stoga je krajnje simptomatično što se sad svi oni kače na razgovor dva osumnjičena člana kriminalnih grupa o stotini kalašnjikova kojima je, navodno, trebalo izazvati rat u Crnoj Gori.

Priča puna rupa  

Da čitava ova priča predstavlja samo bijedni pokušaj klana čiji je glavni eksponent do skoro bio Milivoje Katnić, da dodatno destabilizuje crnogorsku političku scenu i društvo nakon pada izdajničke Abazovićeve vlade, govori mnogo ’’rupa’’ koju su BEMAX političko-propagandni djelatnici zaboravili da popune.

Dragan Radonjić: Đe je bio u junu 2020. kad je trebalo spriječiti nabavku kalašnjikova?

Da krenemo od samih poruka. Prema navodima Katnićeve, Lazovićeve i Radonjićeve propagande, navodni pripadnici škaljarskog klana Mijanović i Dedović, poruke u kojima se govori o tome da je SPC navodno tražila nabavku 100 komada jurišne puške „AK-47 Kalašnjikov”, razmjenjivali su u periodu od šestog juna 2020. do kraja septembra iste godine, u „SKY ECC“ komunikaciji.

Nakon pomenute objave, mlade nade DPS-a – šef poslaničkog kluba Danijel Živković i portparol Miloš Nikolić odmah su zahtjevali da nadležni organi, prije svega misleći na SDT, hitno istraže okolnosti o nabavci oružja i pripremi navodnog oružanog otpora u susret izborima 30. avgusta 2020. godine.

Nikolić i Živković su, međutim, previdjeli jednu veoma važnu okolnost, koju je nemoguće izostaviti u ovom slučaju. U periodu kad su navodni ’’škaljarci’’ razmjenjivali poruke o nabavci kalašnjikova za SPC, koji su, navodno, bili namijenjeni izazivanju krvoprolića u Crnoj Gori, dakle od šestog juna 2020. do kraja septembra iste godine, glavni specijalni tužilac bio je upravo Milivoje Katnić! Šef Specijalnog policijskog odjeljenja bio je Dragan Radonjić!

Miloš Nikolić i Danijel Živković: Treba da pitanju Katnića, Lazovića i Radonjića zašto nijesu reagovali na navodni pokušaj nabavljanja kalašnjikova 2020. godine?

S obzirom da je bivši premijer Dritan Abazvoić u Skupštini u petak priznao ono što je portal Aktuelno već pisao, da materijal koji se objavljuje na BEMAX propagandnoj platformi ’’nijesu podaci iz Eurpola, nego su tajne mjere koje su se vršile prema škaljarcima, a koje su iz bivšeg SPO završili u medijima’’, treba postaviti sljedeća pitanja:

Zašto mladi DPS kadrovi Živković i Nikolić, umjesto što targetiraju aktuelno rukovodstvo SDT-a, nijesu postavili pitanje svih pitanja – AKO JE SPC 2020. GODINE U SARADNJI SA ŠKALJARSKIM KLANOM SPREMALA ORUŽANI SUKOB U CRNOJ GORI, ZAŠTO MILIVOJE KATNIĆ, NJEGOV KUM LAZOVIĆ I DRAGAN RADONJIĆ NIJESU TADA SAZVALI KONFERENCIJU ZA MEDIJE I TO OBJELODANILI? ZAŠTO NIKO NIJE PROCESUIRAN ZA NEŠTO ŠTO SE MOŽE OKARAKTERISATI KAO POKUŠAJ TERORIZMA?

Postoje samo dva odgovora – ili nije postojala opasnost od građanskog rata i SPC kao organizacija nije umiješana u nabavku kalašnjikova, već su to radile kriminalne strukture nakačene na SS, što ne bi bilo začuđujuće.

Ili je, sa druge strane, Milivoje krio ove delikatne podatke za buduće političke obračune kao što je to radio u mnogo slučajeva prije toga? U oba sučaja radi se o skandalu ogromnih razmjera koji su najpozvaniji da razjasne Katnić, Radonjić i njihova klika. Jer ako je SPC nabavljala kalašnjikove za izazivanje sukoba u Crnoj Gori, treba da bude momentalno zabranjena.

OTG: Zoran Lazović, Lepa Medenica i Milivoje Katnić

Zašto Džomić nije makar saslušan?

Pitanje koje takođe treba postaviti je zašto se tek sad Više tužilaštvo, kojim rukovodi Lepa Medenica, inače kuma Zorana Lazovića, sjetilo da formira predmet? Pri tom niko nije ni pominjao da se predmet formira kad je portal Aktuelno u seriji tekstova objasnio šemu djelovanja takozvane SPC i njenih subverzivnih ćelija!? Možda jasno predočena šema koju je predstavio portal Aktuelno nije dovoljna za takozvanu Organizovanu tužilačku grupu (OTG)?

Ako je već formiran predmet na osnovu transkripata o kalašnjikovima, onda je Milivoje Katnić trebalo hitno da pokrene istragu kada je svetosavski vrač, prvi operativac SS, protojerej stavrofor Velibor Džomić u februaru 2021. otvoreno prijetio državi Crnoj Gori poručujući da njegova SPC ’’ima više članova u crkvenim odborima nego što ima Vojska Crne Gore’’.

Velibor Džomić, svetosavski vrač i epidemiolog: Prijetio Crnoj Gori naglašavajući brojnost njegove SS

Džomićeva izjava, ako se uzme u obzir nestabilan društveno-politički trenutak u kojem je izrečena, mnogo je kritičnija nego transkripti osumnjičenih kriminalaca koji tek posredno dovode u vezu SPC  sa kalašnjikovima. Zašto Džomić tada nije makar saslušan ostaje nejasno? Možda je Milivoje ocijenio da nije pogodan politički trenutak?

SPC subverzivna sekta

Ovakvim providnim spin-akcijama kojima se BEMAX klika obračunava u ratu sa veleizdajnicima okupljenim oko bivšeg premijera, njegovih beogradskih nalogodavaca i propagandnih glasila, samo se daje povod da takozvana SPC nastavi priču o sopstvenoj ugroženosti i stigmatizaciji.

Za kraj treba podsjetiti da je portal Aktuelno u nastavcima pisao o subverzivnim akcijama takozvane SPC na koje bi nadležni trebalo da obrate pažnju, mnogo prije nego su pojedini propagandisti odlučili da, bez ikakve dublje analize posljedica, objave uratke koji su dobili iz Milivojevih mračnih fioka.

Pisali smo da se, osim Aleksandra Vučića, Milorada Dodika, crnogorskih političara i funkcionera takozvane SPC, kao važan dio svetosavske mašinerije za hibridno ratovanje protiv Crne Gore pominju i visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS).

Pisali smo kako su ekstremisti takozvane SPC koristili puteve u graničnom pojasu koji povezuju Republiku Srpsku i Crnu Goru koji su veoma slabo kontrolisani, da bi prokrijumčarili grupu od 30 ljudi (ekstremista nap.a.) iz Trebinja prilikom ustoličenja Joanikija Mićovića na Cetinju 05. septembra prošle godine.

Takođe smo pisali i o ulozi takozvane SPC da ekstremsite iz drugih država poveže sa političkim ”kontaktima” u Crnoj Gori. Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu Srpske crkve, i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš”, je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora.  Odavno se spekuliše da je Kovačević, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa.

Treba podsjetiti da je glavni logistički centar u Banjanima manastir Kosijerevo, u kome su planirane sve aktivnosti vezano za predizbornu kampanju 2020. godine i političke litije pokrenute od strane SPC.

Takođe smo iznosili i dokaze o umreženosti velikosrpskih snaga u Crnoj Gori sa logističkim centrima iz Republike Srpske i Srbije, koji su direktno podržavani iz Moskve.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
25.08.2022-12:20 12:20

Redovno čitam Aktuelno. O svemo ovome ste pisali. Samo imam dilemu… dali je vrijeme za podjele u suverenističkom bloku? Treba li da se dokazujemo jedni drugima da smo mi prije… da smo mi snažnije… da smo mi već rekli… Na jednom skupu sam kazao da SVI koji su u suverenističkom bloku a od toga očekuju “medalju” ili “fotelju”, treba istog trena da napušte našu suverenističku priču. Jednako smo u priči za NAŠU Crnu Goru zaslušni vi koji pišete, oni koji drže govore po mitinzima, oni koji glasaju u Skupžtini… i ja koji odem na skup da ima jedno čeljade više.… Pročitaj više »

Tito
25.08.2022-13:42 13:42

Brao Gruna.

Freedom
25.08.2022-14:15 14:15

E moji Crnogorci šta docekasmo. Službe Države CG treba da se bave zaštitom države i naroda bez obzira na njihovu naciju ili vjeru,umjesto toga oni spavali kao mrmoti. Ovako je Spegelj 90-tih uvozio puške u HR. Kod nas to sad radi Spc.

Vila crnogorska
25.08.2022-16:01 16:01

Molim Vas poštedi te nas više dpsovske priče,ovaj jadni i žalosni narod konačno treba da sazna istinu o svim akterima propadanja Crne Gore i kad nam se borba za opstanak svela samo na pisanje upravo zbog ovih II ovakvih diletanata puna podrška portalu Aktuelno i samo udarite još jače i žešće

Vila crnogorska
25.08.2022-16:17 16:17

Moj odgovor na stav Rukfaš

BobZeković
25.08.2022-19:35 19:35

Portl Aktuelno je na tragu pravih uzroka nevolja u Crnoj Gori. Radi to nepokolebljivo hrabro. I radi pametno. Na građanima CG je sve. Ako izbori budu ka dosadkoliko ko plati ili koliko ko meže učinjet ili koliko ko te može proganjat onda propala je ova prilka. Kako će to izgledat do slijedeće, viđećemo. Ali to ćemo gledat u strašnoj bijedi i zarobljeni od nemilosrdnih pokvarenjaka i glupaka, koji se kako god obrneš dočekaju na sve četiri..

ZAGA
25.08.2022-21:02 21:02

NIKAD NIJE KASNO!

dpero
25.08.2022-23:29 23:29

Nq kartu cetnici i partizani evo 30 g, srbijanska politika i crkva drze CG kao taoce i da nijesu oni toliko truda i novca uloagali nebi DPS sigurno vladao toliko i CG bi 90-tih usla kao i ostale republike kao samostalne drzavae u EU ali ovakva fasicticka politika je dovela do rata u bivsoj drzavi i jos i danas ti kadrovi izazvaju haos na Balkanu!!

Jirgen
26.08.2022-00:05 00:05

Redakcijo zasto ne trazite setaliste u Petrovcu da izvuku iz fioke…..