Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Milatović: Ostavka Krivokapića samo nagađanje, ako se sruši ova Vlada legitimno kreiranje nove partije

''To su samo određena medijska nagađanja, ništa više od toga'', kazao je Milatović

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović je u jutarnjem programu Prve televizije rekao da misli da nema mjesta nagađanjima da će premijer Zdravko Krivokapić podnijeti danas ostavku, a uoči skupštinske sjednice 4. februara na kojoj će se raspravljati o izglasavanju nepovjerenja Vladi.

“To su samo određena medijska nagađanja, ništa više od toga “, kazao je Milatović.

Komentarišući to što će danas biti održana sjednica Vlade on je istakao da je i za sjutra zakazana sjednica Skupštine, te da je sjednica Vlade, koja je obično četvrtkom, iz tih razloga samo pomjerena za srijedu.

“To je samo redovna sjednica Vlade koja se održava svake sedmice “, istakao je Milatović.

Ukoliko se desi da, kako je rekao, potpredsjednik Vlade sa Đukanovićevim režimom glasa za rušenje Vlade bilo bi fer prema građanima da se u maju, sa lokalnim izborima, održe vanredni parlamentarni izbori i glas vrati narodu.

“Niko u Crnoj Gori ne razumije racionalnost postupka potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića koji je, nakon sjajnih rezultata Skupštine u decembru, samo nekoliko dana poslije nove godine, povukao ovaj potez i sa svoja četiri poslanika u parlamentu od 81 pokrenuo zajedno sa poraženom Demokratskom partijom socijalista pitanje povjerenja Vladi “, naveo je Milatović.

Postupak Abazovića, kako je rekao, rušenja prve demokratske Vlade u Crnoj Gori je “zaista nevjerovatan zato što revitalizuje jedan poraženi DPS, vraća društvo na teme podjela i političke neizvjesnosti i skreće sa dobrih ekonomskih stvar koje su postale crnogorska svakodnevica”.

“Mislim da je to politički nepametan potez, izdajnički potez, to je potez protiv volje građana koji su glasali 30. avgusta 2020. za promjene i glasali za smjenu jednog kvazi-diktatorskog režima gospodina Đukanovića, tako da je potez potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića apsolutno neshvatljiv “, ocijenio je Milatović.

Komentarišući najave o osnivanju Demohrišćanske stranke naveo je da je premijer Zdravko Krivokapić i kazao na početku mandata da dok traje ova Vlada on to neće činiti.

“Ukoliko se ova Vlada sruši u parlamentu, apsolutno se stvari tada mijenjaju. Mislim da je legitimno kreiranje nove partije. Velika su očekivanja građana da će predsjednik Vlade i neki ministri to uraditi i ne smijemo ostati dužni građanima ako se tako stvari izdešavaju “,- kazao je, pored ostalog, Milatović u jutarnjem programu Prve televizije.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve