Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Milatović o odnosu sa Spajićem: Postoje različita mišljenja i drugačiji stavovi

Iako se približava rok za predaju novih izbornih lista, Milatović nije iznosio detalje o potencijalnoj izbornoj listi PES

Novoizabrani predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović prisustvovao je svečanoj dodjeli nagrada Asocijacije menadžera Crne Gore za najbolje biznis lidere i liderke u 2022. godini. Tom prilikom je odgovarao na novinarska pitanja. Komentarisao je spekulacije o nesuglasicama unutar Pokreta Evropa sad i komentarisao trenutni odnos sa liderom te stranke Milojkom Spajićem.

“Sa gospodinom Spajićem sam u komunikaciji. Sinoć smo se čuli i dugo razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji i o zajedničkim planovima. Postoje različita mišljenja i drugačiji stavovi u odnosu na ista pitanja, ali mislim da je u tome poenta ove nove demokratije koja je konačno zaživjela u Crnoj Gori,” objasnio je Milatović.

Iako se približava rok za predaju novih izbornih lista, Milatović nije iznosio detalje o potencijalnoj izbornoj listi PES.

“Moj stav je da treba razgovarati sa svima, a pogotovo sa onima koji su podržali mene kao predsjedničkog kandidata, pogotovo onima koji su me podržali u prvom krug,” istakao je novoizabrani predsjednik CG.

Komentarisao je pitanje Ustavnog suda koji je i dalje u okrnjenom sastavu.

“Definitivno je da će se morati tražiti rješenje u postavljanju sedmog člana Ustavnog suda, što je prije moguće. Naravno, kakva je trenutna politička situacija i trenutni saziv Parlamenta, računam da će se to desiti nakon parlamentarnih izbora, gdje će novi saziv Parlamenta postaviti sedmog člana Ustavnog suda, gdje ćemo konačno dobiti razrješenje te situacije,” rekao je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve