Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: Kakvu poruku Abazović šalje mladima kad krivična djela naziva pubertetskim nelagodama

''S obzirom na to da je tokom svog izlaganja istakao da je riječ o Kurtijevim 'pubertetskim nelagodama' pitamo Abazovića, da li su ubistvo u pokušaju i teška tjelesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – pubertetska nelagoda''

Činjenica da je, bez osjećaja stida, Dritan Abazović na današnjoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu izgovorio da je Artanu Kurtiju čista kaznena evidencija, vrhunac je licemjerstva odlazećeg premijera, ocijenila je predsjednica Savjeta mladih DPS Crne Gore, Sonja Milatović.

Ona je podsjetila da je riječ o čovjeku koji je, kao maloljetnik, deset mjeseci proveo u maloljetničkom zatvoru, a potom i kao punoljetno lice bio osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci.

“S obzirom na to da je tokom svog izlaganja istakao da je riječ o Kurtijevim “pubertetskim nelagodama” pitamo Abazovića, da li su ubistvo u pokušaju i teška tjelesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – pubertetska nelagoda”, upitala je Milatović.

Prema njenim riječima, Abazović, kojeg je, spletom, za Crnu Goru, nesrećnih okolnosti, zapalo da obavlja jednu od najvažnijih državnih funkcija, kao neko ko je sve ovo vrijeme planski ruinirao i degradirao državu, čije najbolje interese je trebalo da zastupa, nikada nije bio dobar primjer mladima.

“Naročito ne danas, kad politikanski i manipulantski nastoji da umanji značaj učinjenih nedjela”, kazala je Milatović.

Ona je ocijenila da je jasno kakav sistem vrijednosti predstavlja Abazović kad, nakon skandala međunarodnih razmjera u vezi sa “počasnim doktoratom prestižnog UMEF u Ženevi”, bez trunke zadrške relativizuje činjenja koja Krivični zakonik Crne Gore propisuje kao krivična djela, čime mladima šalje potpuno iskrivljenu sliku o tome kako bi trebalo da se ponaša i djeluje mladi čovjek, koji je na prvom mjestu uzoran građanin i intelektualac.

“U krajnjem, trenutak kad se Abazović teška srca bude oprostio od premijerske fotelje biće momenat koji će u Crnoj Gori označiti početak borbe za ponovno uspostavljanje vrijednosnog sistema u čijim okvirima će se znati za osjećaj za sramotu onda kad se izgovara nešto neodgovorno i u političkom, i u moralnom smislu”, zaključila je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anon
17.10.2022-18:46 18:46

Kada ga budu odvajali od fotelje, mislim da će mu nokti ostati u rukohvatu fotelje ili na okviru vrata. Kakogod, uskoro!