Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Milatović i Rajnke: Ojačati strateško partnerstvo Crne Gore i SAD-a

Teme razgovora bile su bilateralni odnosi dvije države, partnerstvo u okviru NATO alijanse kao i poziv državnog sekretara SAD-a Entonija Blinkena predsjedniku Milatoviću da posjeti Vašington

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država Nj. E. Džudi Rajzing Ranke.

Teme razgovora bile su bilateralni odnosi dvije države, partnerstvo u okviru NATO alijanse kao i poziv državnog sekretara SAD-a Entonija Blinkena predsjedniku Milatoviću da posjeti Vašington.

„Moja želja je strateško partnerstvo Crne Gore i SAD-a i radujem se posjeti Americi koja će dodatno osnažiti naše ukupne odnose, koji su na visokom nivou“, kazao je Milatović.

On je naglasio da su prioriteti države u narednom periodu jačanje aktivne i kredibilne uloge u Alijansi, ubrzanje evropskih integracija i snaženje odnosa sa susjedima.

„Vjerujem da nam je u tom kontekstu pomoć SAD-a važna, posebno kada govorimo o podršci javnosti našim NATO obavezama, jačanju vladavine prava i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i daljem razvoju ekonomskog dijaloga kao važne platforme između naših država“, saopštio je Milatović.

Ambasadorka Rajnke kazala je da će Crna Gora kao i do sada imati snažnu podršku Sjedinjenih Država.

„Drago mi je da dijelimo viziju daljeg unaprjeđenja strateškog partnerstva Crne Gore i SAD.  Pred vama su brojni izazovi i SAD će nastaviti da podržava Crnu Goru na putu reformi i ostvarenja vaših euroatlantskih ciljeva“, kazala je ambasadorka Rajnke.

Milatović je poručio da nakon izbora očekuje nastavak dijaloga sa predstavnicima političkih subjekata, neophodnog za parlamentarnu podršku postavljenjima u pravosuđu, čime bi se omogućilo puno funkcionisanje pravnog sistema i ubrzao proces evropskih integracija države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve