Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Milanović podržao HGI: Važno nam je da uspiju na izborima

Ovo je, kako je saopšteno iz HGI, druga Milanovićeva posjeta hrvatskoj zajednici u Donjoj Lastvi

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravio je u Crnoj Gori, gdje je nakon inauguracije crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića, posjetio predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi.

Ovo je, kako je saopšteno iz HGI, druga Milanovićeva posjeta hrvatskoj zajednici u Donjoj Lastvi.

Predsjednik hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović, izrazio je zahvalnost dolaskom Milanovića te na podršci koju je iskazao svojim posjetom hrvatskoj zajednici.

“Milanović je istakao svoju potporu HGI –ju kao stranci koja ide evropskim putem zajedno sa svojim suradnicima. Istakao je značaj zalaganja hrvatske manjine za promicanje i njegovanje svoje baštine kao autohtoni narod na ovim prostorima”, naveli su iz HGI.

Današnja posjeta Milanovića, navodi se, dokaz je dobrosusjedskih odnosa dvije države, kao i uzajamna saradnja i podrša, imajući u vidu prethodne susrete predsjednika RH sa čelnicima stranke.

“Razgovaralo se i o Domu kulture „Josip Marković“, gdje je još uvijek sporno pitanje prostorija u kojem djeluje Hrvatsko nacionalno vijeće i Radio Dux – radio hrvatske nacionalne manjine u CG”, dodaju iz HGI.

Podsjećaju da je Milanović je podršku jedinoj hrvatskoj stranci u Crnoj Gori dao i na prethodnim izborima te ovoga puta “poželio povratak u Parlament i mogućnost učešća predstavnika Hrvata u brojnim odlukama”.

„U unutrašnje stvari Crne Gore se ne miješam, osim na način da dam podršku HGI –ju , jer je važno za status Hrvata u Crnoj Gori. Istorija Hrvata ovdje neraskidivo je vezana za Crnu Goru i za Hrvatsku. Oni su uvijek bili za Crnu Goru , za crnogorsku državu, među prvima, i mislim da je važno i korisno za Hrvate da podrže Hrvatsku građansku inicijativu. Hrvati su ovdje autohton narod i stalo nam je da se izbore za svoje mjesto u Parlamentu i da taj izborni prag pređu, koji je komplikovan, zahtjevan i nije ga lako ostvariti”, rekao je Milanović prilikom obraćanja.

Iz HGI navode da su sastanku prisustvovali, dr. sc. Orsat Miljenić, šef kabineta predsjednika RH i savjetnik predsjednika Republike za vanjsku i evropsku politiku, Veselko Grubišić, ambasador Hrvatske u Crnoj Gori; generalna konzularka u Crnoj Gori Jasminka Lončarević, Zvonimir Deković i Ilija Janović, potpredsjednici HGI.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve