Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Milan Knežević od premijera Degestana dobio čuvenu sablju

Zdunov je poručio da se Knežević "ističe herojskom borbom za očuvanje dobrih crnogorsko - ruskih odnosa"

Premijer ruske republike Dagestan Artiom Zdunov uručio je sablju lideru Demokratske narodne partije i jednom od lidera DF-a Milanu Kneževiću. Dagistanski kindžal Kneževiću je uručen preko brata Mirka, koji je nedavno bio u delegaciji koja je posjetila Rusiju, jer je lideru DNP-a oduzet pasoš.

Zdunov je poručio da se Knežević “ističe herojskom borbom za očuvanje dobrih crnogorsko – ruskih odnosa”.

“Poručio je da je Knežević heroj i iskreni prijatelj Rusije. Kazao je da izdrži u iskrenoj borbi za prijateljstvo Crne Gore i Rusije”, potvrđeno je iz delegacije koja je nedavno posjetila Rusiju.

Knežević je kratko prokomentarisao da “mu je velika čast što je dobio tako veliko priznanje”.

Dagestanski kindžal važi za jednu od najljepših sablji i čelnici te zemlje poklanjaju je stranim zvaničnicima kao znak najveće državne počasti.

Dagestanski oružari od davnina su bili poznati po svojim proizvodima namijenjenim ratovanju, a u stara vremena Dagestan su nazivali „kovačnicom oružja” Kavkaza. Primjerci hladnog i vatrenog oružja dagestanskih majstora važe za umjetnička remek-djela. Njihovo oružje neodvojivi je dio nacionalne nošnje, koristi se u tradicionalnom kavkaskom plesu, a kavkaski gorštaci od njega se nikad ne odvajaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve