Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Milačić: Pozivamo SNP da odustane od potpisivanja Memoranduma

Na ovaj način, kako je rekao, ukoliko dođe do potpisivanja, konstituent koalicije Za budućnost Crne Gore najdirektnije daje kiseonik cjelokupnoj opoziciji okupljenoj oko DPS-a

Za sjutra najavljeno potpisivanje Memoranduma o saradnji – kako je rečeno između partija parlamentarne većine SNP-a i koalicije „Crno na bijelo“ sa partijama opozicije iz redova nacionalnih manjina – objavljeno samo dan nakon propale inicijative te iste opozicije sa DPS-om, predstavlja puzeću koaliciju sa DPS-om i grubo gaženje izborne volje većinske Crne Gore, piše u saopštenju predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića.

“Pravu Crnu Goru naročito zabrinjava najavljeno potpisivanje Memoranduma od strane našeg predizbornog koalicionog partnera, SNP-a, imajući u vidu da su nam isti glasači dali mandat, ne za to da pravimo ovakve saveze sa onima koji su decenijama u vidu DPS satelita štitili organizovani kriminal, zarad partijskih i drugih privilegija.

Prava Crna Gora se i sama zalaže za bezrezervnu afirmaciju svih pripadnika manjinskih naroda, ali nikako sa onim političkim predstavnicima tih naroda koji su decenijama zajedno sa DPS-om porobljavali Crnu Goru i sve njene građane, od kojih pojedine političke partije ni danas nemaju hrabrosti da otvoreno adresiraju na DPS, recimo, odgovornost za deportacije Bošnjaka početkom devedesetih.

Najavljeni Memorandum o saradnji posebno je sumnjiv i sporan zbog trenutka u kojem se dešava, imajući u vidu da je DPS sa svojim satelitima, pa i onima koji će sjutra potpisati Memorandum, doživio politički debakl povlačenjem inicijative o izglasavanju nepovjerenja Vladi Crne Gore”, naveo je Milačić.

Na ovaj način, kako je rekao, ukoliko dođe do potpisivanja, konstituent koalicije Za budućnost Crne Gore najdirektnije daje kiseonik cjelokupnoj opoziciji okupljenoj oko DPS-a.

“Ovaj Memorandum više djeluje kao dio DPS-ovog lobističkog plana, nego kao politički proces koji rešava društvene probleme u Crnoj Gori.

Podsjećamo kolege iz SNP-a da su isti ti politički subjekti sa kojima sjutra namjeravate da potpišete Memorandum, koliko bukvalno juče, imenom i prezimenom, uradili sve da sruše izbornu volju građana Crne Gore.

Najdobronamjernije pozivamo, prije svega naše kolege iz SNP-a, da odustanu od Memoranduma sa koalicijom oko DPS-a, a da svoje napore bez rezerve ulože u podršku manjinama koje su stavljene u težak položaj politikom upravo ovih manjinskih lidera kojima je šef Milo Đukanović”, zaključio je Milačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ucitelj
14.12.2021-17:06 17:06

Ove splacine CETNICKE koliko je zinula a tek sta ce ovaj rec kad se usvoji  SARADNJA o DIPLOMATAMA I KONZULATIMA SA TURSKOM kazna ce vas stic od boga prvo zbog CRNOGORSKIH -LAVICA pa do svih -CG SPORTOVA  koje ne zelite ni vidjet a kamoli navijsat za CRNOGORSKE SPORTISTE!!