Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Milačić: Pozdravljamo stav Varheljija, odlazeća vlast da opozove odluku o protjerivanju Božovića

Prava Crna Gora takođe poziva odlazeću vlast da opozove odluku o proglašavanju ambasadora Srbije personom non gratom.

Prava Crna Gora pozdravlja konstruktivan i dobronamjeran stav evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija kojim su vlasti u tehničkom mandatu u Crnoj Gori pozvane da opozovu odluku o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića.

Milačić: Pozdravljamo stav Varheljija, odlazeća vlast da opozove odluku o protjerivanju Božovića

“Jasna poruka da se suludi ideološki obrasci ne smiju sprovoditi u zemlji kandidatu za članstvo u EU, vraća nadu u evropsku budućnost”, kazao je Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.

Prava Crna Gora takođe poziva odlazeću vlast da opozove odluku o proglašavanju ambasadora Srbije personom non gratom.

“Takođe, podršku zaslužuje stav zvanične Srbije da se u ovom slučaju ne primjenjuje reciprocitet, već da se smirenim i trpeljivim pristupom pokaže zrelost u vođenju politike i očuvanju bratskih odnosa između dvije bratske države. Sa druge strane, odlazeća montenegrinska vlast, koja – u delirijumu zbog gubitka državnog budžeta i privilegija kao jedine ideologije kojoj su ostali odani – ovakvim potezima pokušava da dodatno ponizi Crnu Goru i naruši odnose sa susjednom i bratskom Srbijom, zaslužuje ne samo osudu već i prezir. Posebno je komična pojava tajm-aut ambasadora Vlahovića, koji se ukazao javnosti da iskritikuje konstruktivnu sugestiju evropskog komesara i pokuša, na sebi svojstven način, da brani svako nepočinstvo odlazećeg režima. Tačnije, bila bi komična ova pojava, da Crna Gora nema tu nesreću da je ovakvi likovi još uvijek predstavljaju u svijetu”, zaključio je Milačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
30.11.2020-21:20 21:20

Sija ti je bez prsljenova.pazi da ne klones!

Nikola
30.11.2020-22:36 22:36

Govedo picoustansko, mores ti Vlahovica poljubit u prkno, a potlje svog picoustog sefa u usta. A on ce te za nagradu cuknut ka cukanovica :)))))

mj73
30.11.2020-22:49 22:49

ne jedi…

Damir
01.12.2020-14:40 14:40

Tebi “kašikolizac” ako se ne svidja, ti izadji!

Neki
08.12.2020-10:05 10:05

Ne koturicaj gluposti imbecilu…