Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Milačić podnio krivičnu prijavu protiv Alekse Ivanovića

Prijava je podnijeta, kako su kazali u Milačićevoj partiji, Višem državnom tužilaštvu

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednika Državne izborne komisije DIK Alekse Ivanovića zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela.

Prijava je podnijeta, kako su kazali u Milačićevoj partiji, Višem državnom tužilaštvu.

“Dana 28. decedmbra ove godine, DIK je, suprotno zakonskoj obavezi u slučaju ostavke Poslanika u Skupštini Crne Gore, odbila da postupi po zakonskoj obavezi u skladu sa članovima 101 i 104 Zakona o izboru odbornika i poslanika. Nakon što je Poslanik koalicije Crno na bijelo Filip Adžić podnio ostavku na poslaničku funkciju, DIK je odbila da verifikuje mandat poslanici koalicije Crno na bijelo Suadi Zoronjić“, navodi se u prijavi.

Milačiće je ukazao da je DIK, postupajući na taj način, pokušala da onemogući Skupštini da juče održi sjednicu i postupa u skladu sa svojim Ustavnim nadležnostima. Poslanik Prave Crne Gore ocjenjuje i da je DIK na taj način najbrutalnije pogazila Ustav i zakonodavnu vlast, protivzakonito sebi određujući nadležnost da može raspolagati poslaničkim mandatom Skupštine Crne Gore, oglušavajući se o odredbe članova 101 i 104 Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Milačić u prijavi objašnjava i da je formalna konstatacija DIK-a da je jednom poslaniku prestao, a drugom počeo mandat.

“Kako na osnovu navedenog postoje osnovi sumnje da je predsjednik DIK-a Aleksa Ivanović, postupajući na gore opisan način ostvario obilježja krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz člana 416 stav 1 Krivičnog zakonika, krivičnog djela nesavjestan rad u službi iz člana 417 stav 3 Krivičnog zakonika i krivičnog djela Protivzakoniti uticaj iz člana 422 stav 2 Krivičnog zakonika, predlažem da Viši državni tužilac, kao nadležni, protiv Alekse Ivanovića pokrene u ovom slučaju izviđaj i krivični postupak zbog navedenih krivičnih djela”, zaključuje se u krivičnoj prijavi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve