Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Milačić o sastanku sa Vučićem: Apostrofirao sam obračun sa Crkvom

Sastanak sa zvaničnicima Srbije i Republike Srpske, ali i sa predstavnicima Srba iz čitavog regiona je ohrabrujući, rekao je Milačić nakon dvoiposatnog sastanka, saopšteno je iz ove partije

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić učestvovao je danas na sastanku predstavnika srpskog naroda iz regiona koji je održan u Kraljevu, a čiji je domaćin bio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sastanak sa zvaničnicima Srbije i Republike Srpske, ali i sa predstavnicima Srba iz čitavog regiona je ohrabrujući, rekao je Milačić nakon dvoiposatnog sastanka, saopšteno je iz ove partije.

“Format ovakvog sastanka koji, između ostalog, ima za cilj i osnaživanje odnosa predstavnika srpskog naroda u regionu je nešto što je prijeko potrebno i to je, rekao bih, jedinstven stav svih nas.

S tim u vezi, cijenim napore predsjednika Srbije što je uspostavio ovu praksu, počevši od susreta od prije par godina u Novom Sadu.

U svom obraćanju apostrofirao sam nekoliko ključnih teza koje se odnose na težak položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, prije svega misleći na obračun vladajućeg DPS-a sa našom Crkvom, ali i predstojeće izbore koji će se, ukoliko nešto na vrijeme ne uradimo, održati u neslobodnim uslovima.

Istovremeno, istakao sam i značaj popisa koji će se održati 2021. i koji sam po sebi ima veću važnost od bilo kojih izbora.

Takođe, od velike važnosti, i to sam istakao na sastanku, jeste kako medijsko, tako i osnaživanje pozicije našeg naroda u domenu obrazovanja. Prijeko je potrebno, ako već država uništava srpski jezik i srpski identitet, uraditi sve da kroz osnivanje srednjih škola i fakulteta zaštitimo našu djecu, naš jezik i našu kulturu. Tako bismo spriječili proces identitetskog “klanja” kojem su izložena naša djeca, recimo u pogledu onoga što im se plasira u domenu novo-crnogorskog jezika”, naveo je Milačić.

Kako je kazao, naglasio je “da sloga i jedinstvo opozicije u Crnoj Gori, u domenu onih političara koji predstavljaju srpski narod, nema alternativu, te da na tome svi zajedno moramo da radimo, zato što nam je, u suštini, isti cilj”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve