Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Milačić: Nije Savović palio NATO zastavu, zapalio sam je ja

Milačić u saopšenju navodi da DPS upire prstom u čiste ljude

Bivša vladajuća partija, potencirajući odnos Prave Crne Gore i njenog političkog direktora, čija je partijska funkcija zamrznuta, a danas savjetnika premijera za unutrašnju politiku Željka Savovića prema NATO savezu, nastavlja sa produkcijom podjela u crnogorskom društvu, saopštio je predjsednik Prave Marko Milačić.

“Ovakva reakcija onih koji su mrzjeli i palili ne samo zastave, već i države i gradove i to ne samo tuđe, već i svoje, dolazi u trenutku kada je Željko Savović, u skladu sa pozicijom koju ima u Vladi, upravo ovih dana krenuo u preispitivanje brojnih manipulativnih odluka bivše vlasti, u prvom redu nezakonitih i tajnih podjela stanova državnim funkcionerima”, saopštio je Milačić.

Iako je DPS prešao u opozicione klupe, dodaje, još uvijek nije prepoznao ono za šta su ga njihovi glasači najviše kaznili, da politika izvrtanja istine i podmetanja više nigdje ne prolazi, politika neistine je vaša sadašnjost, ali je prošlost Crne Gore.

“Tako, manirom vječitog muljatora DPS i danas pokušava da zamuti i uprlja rad nove Vlade, put nove Vlade, zaboravljajući da je sam do vrha uprljan neistinom i takav na izborima kažnjen za nebrigu o Crnoj Gori”, rekao je Milačić.

Dodaje da nije Savović palio Nato zastavu, već je da je zapalio lično on.

“DPS dušebrižnici, za šta ga optužujete u saopštenju koje nije ni potpisano, kako i priliči vama, političkim kukavicama, on se borio i bori se da se ne zaborave nevino stradale žrtve Crne Gore, one koje vi ne spominjete, one koje ste vi i mrtve zaboravom još jednom sahranili, njegova borba je borba za djecu Murina, sve žrtve koje je donosila i odnosila vaša nerazumna politika, sve one koji su stradali od politike čiji ste vinovnici bili upravo vi iz DPS-a”, dodaje Milačić.

On u saopšenju navodi da DPS upire prstom u čiste ljude.

“Vi koji ste lično u Dubrovniku ne palili, već sve spržili u ratu koji nije imao nikakvog smisla, u vašem ratu za mir, sa kojim pravom se javljate da upirete prstom u ljude koji nikom ništa nisu ukrali, koji su živjeli od svog rada, dok ste vi krali pa trošili sve njihovo, mislite li sada kada ste prošli da su nestale i vaše krađe”, dodaje predsjednik Prave.

Prema njegovim tvrdnjama, DPS je rastao u zločinima svoje politike, zločinima u kojima su deportovali pripadnike Muslimanske vjeroispovjesti iz samo njima znanih i najnehumanijih poriva, a onda su stasali u još većeg predatora pa te iste žrtve kupovali i od njih stvarali vaše marionete u vlasti, ne bi li tako od sebe stvorili ono što oni nikada nisu bili, dobrosusjedski partner moderne Evrope.

“Takvom istinom ste razarali sve čega ste se dohvatili, takvom istinom ste i sami sebe na kraju razorili i uzalud pokušavate da pokvarite ono u čemu više ni u namanjem dijelu nećete biti, Vladu Crne Gore, jer je baš Željko Savović savjetnik premijera za unutrašnju, a ne za spoljnu politiku, sa te pozicije se ne odlazi u Brisel, DPS dušebrižnici, ali se ostaje ovdje, da se bavi unutrašnjom politikom, pa i vama, da bi vaš kriminal i vaša nepočinstva što prije bila procesuirana i pravosnažno osuđena”, tvrdi Milačić.

To što je, ističe, zarad rješavanja gorućih unutrašnjih pitanja – tj. razvlašćivanja šovinističkog i kleptokratskog režima, pitanje odnosa prema aktuelnom članstvu Crne Gore u NATO savezu definisano sporazumom vladajućih koalicija, svjedoči samo o spremnosti da uvažimo stavove partnera u vlasti i ne namećemo svoje programske ciljeve ultimativno.

“Dakle, posrijedi je samo blijedi pokušaj onih koji su spaljivali ljudske sudbine, iza kojih su ostale deportacije, mučenja, građanski rat, nerasvijetljena ubistva, klanovi, šverc i ogomna krađa i uništenje nacionalnih resursa, iza kojih je ostala pusta privreda i kultura, a pune grobnice i dosijei, da i nakon političke smrti, stvaraju podjele i spriječe potpuno rasvjetljavanje svojih nepočinstava”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
13.12.2020-16:33 16:33

Tačno je, nije zapalio jer vi taj eksluzivitet nikome ne bi dozvolili, čak vam se nije ni primać smio, kako vam ne bi uzeo slavu ali je svakako bio malo izdalje, pet koraka od vas i navijao kao seljačina na Karleušinom koncertu….

Nikola
13.12.2020-23:28 23:28

Govedo picoustansko, sam sebi namices omcu….kad te Ameri povijaju prdekana ti u nekom USApaklu od zatvora ne gine. Zato , ne k…i se previse jer se zna da si mis usranko :)))))

tivatski58
16.12.2020-13:40 13:40
Reply to  Nikola

Nikola ti si prdao kao srpski konj, vasi srbijanci i savezni Francuzi su silovali Crnogorke, ubili i unistili Crnu Goru I krali nasu CRNOGORSKU CRKVU sve sto je CRNOGORSKO.

Alhambra
15.12.2020-14:39 14:39

To što nije palio zastavu ne oslobađa ga krivice jer je svjesno i sa umišljajem učestvovao u radnji izvršenja krivičnog dijela. Osnovi koji isključuju Savovića kao izvršioca krivičnog dijela ne isključuju ga kao saučesnika tj. saizvršioca krivičnog dijela. A politika izvrtanja istine, podmetanja, muljanja itd je rad nove Vlade, put nove Vlade i ono što vidimo evo više od dva mjeseca. Što se tiče Dubrovnika i svega vezanog za to vrijeme opet Milačić iznosi neistinu jer svi znamo čija je vojska tada bila, JNA i da su sve naredbe dolazile direktno iz Beograda od glavnog štaba TO. Cilj je bio… Pročitaj više »