Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Milačić: Harasani rekao da će novi premijer CG biti Albanac, i da će SAD proglasiti nekoliko ličnosti za persone non grata, većinom iz DF-a

Prava Crna Gora je pažljivo prevela intervju gospodina Ilira Harasanija, visokog funkcionera GP URA, saopštio je Marko Milačić, Predsjednik Prave Crne Gore

Prava Crna Gora je pažljivo prevela intervju gospodina Ilira Harasanija, visokog funkcionera GP URA, saopštio je Marko Milačić, Predsjednik Prave Crne Gore.

“Očigledno je funkcioner GP URA Ilir Harasani javnosti u Albaniji sugerisao nacionalnu albansku agendu GP URA povodom rušenja Vlade Crne Gore, iako je onda Crnoj Gori na tviteru predočio “građansku” verziju i interpretaciju istog tog intevjua.

Gospodin Harasani je bio jako jasan kada je želio da ga razumije albanska javnost i kada je vrlo jasno uzeo muštuluk da su od 7 potpisnika Memoranduma 4 Albanci i da će novi premijer Crne Gore biti Albanac.

Naravno nagovijestio je da je u plan uključen još poneki ministar uz prilog (zbog satnice intervjua vjerovatno se nije se izjasnio o bezbjedonosnom sektoru i mjestima po dubini)”, navodi Milačić.

Harasani je, kako kaže Milačić, jasno objelodanio ono što ni on, ni GP URA, ni potpisnici Memoranduma još uvijek nisu predočili državnom vrhu Crne Gore, a još manje crnogorskoj javnosti i građanima.

“Obavijestio je albansku javnost i to da će u januaru SAD proglasiti nekoliko ličnosti za persone non grata, kako je kazao, od kojih većina iz DF-a.

Prava Crna Gora je pažljivo prevela interviju gospodina Harasanija u kome je sugestivno obrazlagao program aktivnosti GP URA i albanske političke benefite od rušenja Vlade Crne Gore.

Tačno je da njegov demanti na tvitu nije potpuna neistina, ali još gore, to je građanska verzija albanskog nacionalnog projekta u Crnoj Gori. Njegov demanti se ne bavi činjenicama, vjerovatno od straha od tih činjenica, jer ono što je u Albaniji muštuluk, u Crnoj Gori je rušenje Vlade i izdaja građana”, navodi Milačić.

Činjenica je, dodaje, da više nema dileme, da je GP URA nacionalna albanska stranka u kojoj su mnogi ljudi iz drugih naroda u Crnoj Gori vidjeli priliku za dobru političku karijeru.

“Činjenica je da je učestvovala u rušenju DPS-a, ali je i činjenica da danas provodadžiše predstavnike parlamentarne većine da uđu u brak sa DPS-om, prije svega kroz Memorandum, a onda i kroz zakulisne planove koje možemo čuti iz njihovih obraćanja albanskim medijima.

Prava Crna Gora će za GP URA imati istu poruku kao i za kolege iz SNP-a: možete izdati većinu koja vas je dovela na vlast 30. avgusta, možete ostvariti nečasne političke interese na taj način, ali troškovi takvog političkog života su daleko veći nego dobijeni benefiti i svaka promjena strana skupo politički košta.

Prava Crna Gora ne može prežaliti što je besa GP URE trajala koliko i riječ SNP-a i što se poslije velike zajedničke borbe nalazimo na različitoj strani barkikada u odbrani pobjede izvojevane 30. avgusta”, zaključio Milačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve