Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Milačić: Đukanović otkrio da je vodeći rušilac Vlade

Milačić je reagovao na izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da Vlada nije pala jer su partije koje su dio dogovora tražile dodatno vrijeme za ono što treba učiniti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je posljednjim intervjuom eksplicitno potvrdio da je on siva eminencija rušenja Vlade, a imajući u vidu čitav kontekst i dešavanja na političkoj sceni otvoreno sumnjamo da stoji iza procesa čiji je dio i nedavno potpisani Memorandum, kazao je lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Milačić je reagovao na izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da Vlada nije pala jer su partije koje su dio dogovora tražile dodatno vrijeme za ono što treba učiniti.

“Očigledno je tačno da su velika sredstva iz kriminalnih aktivnosti vrha DPS-a uložena u lobiranje u inostranstvu, ali učesnici “dogovora” neće biti u mogućnosti da prodaju ovu izdaju narodu koji ih je glasao. Kao što je Đukanović izlobirao međunarodnu javnost kada je pokušao da podvali Crnoj Gori odredbe Zakona o slobodi vjeroispovijesti, tako će i sada dobiti odgovor od građana koji će razumjeti i on i učesnici “dogovora”, navodi Milačić.

Konačno, kako ističe Milačić, međunarodna zajednica je afirmativna prema političkim predstavnicima koje poštuje narod i dozvoljava svakome da joj se predstavi onako kako želi, ali isto tako je sklona da promijeni svoju podršku kada ti političari izazivaju krizu i nestabilnost kao u Crnoj Gori 30. avgusta.

“Gospodine Đukanoviću, ko nije sklon kapiranju lekcija, taj će morati da ponavlja onoliko puta koliko mu treba da počne tečno da čita jezik naroda. To važi i za Vas i za učesnike “dogovora”, da ne kažemo Memoranduma”, poručio je on.

Istakao je da ih čudi ovoliko ćutanje pojedinih kolega iz vladajuće većine, ali su sigurni da i bez njih narod ima više nego veliki kapacitet za davanje odgovora na svaki pokušaj izdaje 30. avgusta.

“Gospodine Đukanoviću, možda ste u Hrvatskoj egzotični za uveseljavanje tamošnje javnosti ali je stvarnost takva da ste u Crnoj Gori jedan odlazeći autokrata koji se još samo noktima drži nad političkom provalijom i hapšenjem. Ti nokti se pravim imenom zovu Memorandum, ali kao i svaki lažni rekviziti, ni oni Vas ne mogu držati još dugo”, navodi Milačić.

Prava Crna Gora, kako je kazao a i građani čiji je glas sve manje prenijet u Skupštini, jasno vide tamnu stranu Memoranduma. Vide, kako dodaje, štetu, nestabilnost i rušenje izborne volje građana.

“Prava Crna Gora će, biti okosnica odbrane narodne pobjede, bez obzira što Vam mnogi u vladajućoj većini svojim ćutanjem i trgovinom daju brisan prostor. Pošto će narod biti na barikadama pobjede, očekujte mnogo teže zahtjeve nego što će Vam ih isporučiti bilo koji tradicionalni politički protivnik”, navodi Milačić.

Prava Crna Gora, kako kaže, zna kako se mrse koruptivni politički konci.

“A uz pomoć naroda izaći ćemo iz ove podmukle bitke onako kako izlaze hrabri i odlučno, sa narodom i još čvršćim spoznanjem kako se postupa sa palim autokratom i onima koji trguju interesima građana”, zaključio je Milačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
biblion
22.12.2021-22:11 22:11

Jada od ovoga Praščevića

Nikola
22.12.2021-23:59 23:59

Nekate ROGONJO….primiri se i prekontrolisi sto ti je sa kalcijumom :))))))))))

borko
23.12.2021-04:38 04:38

BG u borbi za demokratiju u Crnoj Gori, stim što BG nije skraćenica za Beograd….