Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mikić: Vjerujem da će Bulajić zakazati sjednicu, u suprotnom bismo imali ustavni puč

''Cijeneći lični integritet i dostojanstvo Bulajića i dalje vjerujem da će održati datu riječ i ispoštovati demokratske procedure, Poslovnik Skupštine i Ustav Crne Gore'', navodi on

Nakon što je vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić saopštio je da neće zakazati sjednicu parlamenta za 3. mart, izvršni direktor GP URA Zoran Mikić za CdM kaže da po Ustavu Crne Gore, redovno zasijedanje Skupštine počinje prvog radnog dana u martu.

Zato Mikić jasno poručuje da, ukoliko bi se ušlo u pokušaje blokada rada parlamenta, onda bi to imalo elemente ustavnog puča.

“Siguran sam da kolega Bulajić neće sebi dozvoliti da uđe u grubo kršenje Ustava Crne Gore. Tri petine poslanika, odnosno 49 Skupštine Crne Gore, traži zasijedanje tako da Bulajiću ne ostaje prostor da tumači da li postoji većina koja traži održavanje sjednice”, navodi Mikić.

Kako ističe, Strahinju Bulajića cijene kao iskusnog parlamentarca i časnog čovjeka.

“Prije desetak dana je rekao i meni i dijelu kolega iz parlamenta da će strogo poštovati poslovnik Skupštine Crne Gore i da će djelovati samostalno u skladu sa demokratskim procedurama”, kazao je Mikić za CdM.

On je objasnio da se, po Poslovniku Skupštine na prvoj narednoj sjednici moraju naći kao tačke dnevnog reda izbor predsjednika Skupstine i Izmjene i dopune zakona o lokalnoj samoupravi koje se odnose na odlaganje izbora a koje je vratio Predsjednik Crne Gore na ponovno glasanje.

“Cijeneći lični integritet i dostojanstvo Bulajića i dalje vjerujem da će održati datu riječ i ispoštovati demokratske procedure, Poslovnik Skupštine i Ustav Crne Gore”, navodi on.

Mikić na kraju podvlači da je Ustav iznad zakona ali i iznad Poslovnika Skupštine, te da postoje ustavni mehanizmi koji omogućavaju da se izbjegne blokada institucija.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve