Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Mikić prozvao Demokrate: Nije poenta da imamo krnji Tuzilački savjet

Iz URE su još jednom pozvali kolege iz parlamentarne većine da se što prije kompletira Tužilački savjet navodeći da bez toga nema prijeko potrebnih reformi niti iskoraka u poglavljima 23 i 24 koja su ključna na putu ka Evropskoj uniji

Nakon što je proglašeno šest od 11 članova Tužilačkog savjeta reagovali su iz Građanskog pokreta URA pozdravljajući proglašenje koje ipak, kako navodi izvršni direktor te partije Zoran Mikić, ne znači mnogo dok ne bude proglašen kompletan sastav Tužilačkog savjeta.

Iz URE su još jednom pozvali kolege iz parlamentarne većine da se što prije kompletira Tužilački savjet navodeći da bez toga nema prijeko potrebnih reformi niti iskoraka u poglavljima 23 i 24 koja su ključna na putu ka Evropskoj uniji.

“Nakon što su proglašeni članovi Tužilačkog savjeta iz reda tužilaca i predstavnik Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, a imajući u vidu da je nadležni skupštinski odbor dao zeleno svijetlo za uglednog pravnika predstavnika NVO sektora preostalo je još da se izaberu četiri predstavnika iz reda uglednih pravnika. Nije poenta da imamo “krnji” Tuzilački savjet i da neko u njemu ima blokirajući mehanizam već da se isti izabere u punom sastavu i što prije počne da radi. Samo kompletan Tužilački savjet stvara preduslove za odlučnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala”, ukazao je Mikić.

Ističe da bi cilj svih u parlamentarnoj većini morao da bude depolitizovan, nezavisan, ali i ne manje važno reformski nastrojen Tužilački savjet koji će biti sposoban da započne prijeko potrebne reforme u svim granama tužilaštva.

“Zbog ovakvog stanja i pravnog vakuma najviše trpe reforme u zemlji, a prije svega borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i ispunjavanje mjerila iz poglavlja 23 i 24”, navode u URI.

Iz URE su još jednom pozvali sve poslanike u Skupštini Crne Gore da bez odlaganja i bespotrebnih prolongiranja izaberu Tužilački savjet u punom sastavu navodeći da svako ko svjesno ili nesvjesno opstruira taj izbor radi u korist kriminalnih struktura i neformalnih centara moći.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vukovar
05.08.2021-18:43 18:43

MIKI vjeruj kad te vidimo da po 5 dana srece nemamo Aktuelno ODVRATNI TIPOVI u crnoj gori su Lazov Stari Sadikovic- Ucitelj nepismeni Mikic-Podmukli Lazovi podijelili 21 milion Adzic-Abazovic-Piskavi Cetnik Milacic -Klempo Bulatovic-Celo Jokovic-Sijedi Cetnik Mandic ! A srecu nam donose Gos.Djukanovic-Gos-Krivokapic ! Da je vjecna !