Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mikić: Formiranje nove 43. vlade u završnoj fazi

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopštio je da je proces formiranja nove 43. vlade Crne Gore ulazi u završne faze i da je glavni cilj pokreta URA da ta vlada bude inkluzivna i reformska

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopštio je da je proces formiranja nove 43. vlade Crne Gore ulazi u završne faze i da je glavni cilj pokreta URA da ta vlada bude inkluzivna i reformska.

“Nakon odluke Glavnog odbora SNP-a korak smo bliže formiranju nove evropske vlade. Cilj URE je da ona ima podršku 49 poslanika u parlamentu i da se ubrza dinamika razgovora i pregovora jer građani Crne Gore više nemaju vremena za gubljenje”, poručio je Mikić.

Komentarišući pitanje da svaka partija drugačije vidi prioritete rada evropske vlade Mikić je saopštio da svi moraju biti svjesni da je ovo reformska – prelazna vlada i da je ispunjavanje obaveza iz evropske agende prioritet.

“Deblokada procesa evropske integracije, sprovođenje reformi iz EU agende, rješavanje nagomilanih problema u pravosuđu, nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, sprovođenje i unapređenje započetih ekonomskih reformi i reforma izbornog zakonodavstva u skladu sa preporukama OEBS/ODIR-a su u vrhu prioriteta nove vlade. Naravno vlada će se baviti i drugim aktivnostima u cilju stavljanja ad akta otvorenih pitanja koja opterećuju crnogorsku javnost kao što su pitanja odnosa sa vjerskim zajednicama”, naglasio je Mikić.

„Crna Gora ne može prevazići podjele ako vječno bude zarobljena u referendumskim podjelama 55-45. Zbog toga su nam neophodni novi iskoraci i novi modeli koji će suštinski doprinijeti smanjenju podjela, a Crnu Goru snažno povesti u evropsku budućnost i društvo razvijenih evropskih država“, zaključio je Mikić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
09.03.2022-10:14 10:14

Mikicu posto ti mislis za sebe da si “mozak”Drazinog pokreta URA,ja ti “toplo”preporucujem da se javis nekom automehanicaru da ti “zamijeni”diktung na glavu,jako je ostrcen,dok si na vrijeme sutane.

BZekovic
09.03.2022-10:15 10:15

Da Mikicu, proces formiranja nove manjinske vlade ulazi u zavrsne faze, a ka ce te faze bit zavrsene ne zna se, iako se po tebi gradjanima Crne Gorre strasno zuri. Nesto ranije si rekao ako ruski spijun Bulajjic ne zakaze sjednicu Skkustine CG odmah, da je to drzavni udar! Pa evo, ruski spijun Bulajic ne zakazuje sjednicu skupstine, a DF i Demokrate drze drzavu pod opsadom i okupacijom koju im je upravo URA omogucila. Ni ti ni URA tvoja ne preduzimate nista, da osujetitite izvrseni drzavni udar i okupaciju Crne Gore od strane srbijanskih okupatorskiu poluga ubacenih i dobro organizovanih… Pročitaj više »