Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Mijović: Svi manastiri će biti u državnom vlasništvu, najvažnije je da je proces otpočeo

On je ocijenio da su se Vlada, Ura i Demokrate "zapetljali kao pile u kučine".

Predsjednik Nove ljevice Saša Mijović poručio je da će prije ili kasnije svi manastiri u Crnoj Gori biti u državnom vlasništvu, i da je najvažnije da je proces otpočeo.

”URA će u Cetinjskoj Skupštini glasati da se cetinjski manastir vrati CPC, dok Vlada u kojoj sjede donosi odluku o preuzimanju vlasništva cetinjskog manastira u državno vlasništvo?! Organizovane su litije da ne bi manastiri došli u državno vlasništvo, a sad donose odluke da budu?”, navodi Mijović.

On je ocijenio da su se Vlada, Ura i Demokrate “zapetljali kao pile u kučine”.

”S druge strane, Demokrate po običaju “nijesu odavde”, naravno “nemaju stav” i bojkotuju sjednicu Skupštine opštine Cetinje govoreći da “kakva god odluka bude donesena, neće proizvesti nikakve pravne posledice”. Prevazišli su Sveta Marovića”, poručio je on.

Mijović je kazao da je jasan stav Vlade, Demokrata i URE.

”To je da se batrgaju i pokušavaju da se nemuštim saopštenjima, vrdanjem ili bojkotom ne zamjere Crnogorcima, a da sprovedu ideju “Srpskog sveta” misleći da su Crnogorci naivni, a da su oni toliko pametni da će im to proći”, ocijenio je on.

Vladi, Demokratama i URI je poručio da im je sve uzalud.

”Crnogorci su vas prozreli i neće vam dozvoliti da realizujete naum Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina. I hvala vam što ste ujedinili Crnogorce. Izgleda ste jedino vi to mogli da uradite”, kazao je on i poručio da će svi manastiri u Crnoj Gori biti u državnom vlasništvu, prije ili kasnije i da je najvažnije da je proces otpočeo.

Neka nam je vječna Crna Gora – zaključio je Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
14.09.2021-17:38 17:38

Mijovicu vidjeh te na Cetinje u nedjelju,samo ne znam u kojem si svojstvu i za koga dosao na taj dan u grdu pod Lovcenom,neka si dosao,ako si sa iskrenom namjerom da nas podrzis,mada znajuci tvoje “finte”malo mi je cudno,no mozda grijesim.

Safet
14.09.2021-21:39 21:39

Mijovicu sad je najvaznije da se URA preokrene i da ne stoji na jednu stranu fasisticku kazu stari– NIKAD NIJE KASNO — vjreruj SRBI -MUSLIMANI  ALBANCI  HRVATI I OSTALE MANJINE – KAKO IM ONO  ALBANAC ZENKA PORUCI NA CETINJE 
postati mnogo jaci CRNOKORCI I DOCI PAMETI  UJEDINITI SE UZ PODRSKU 100% SVIH  MANJINA JER SA CETNICIMA NECE NIKO  !!