Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović pisao premijeru zbog Možure

Kandidat za poslanika sa liste koalicije Crno na bijelo Dejan Mijović, uputio je otvoreno pismo premijeru Crne Gore Dušku Markoviću, u kojem traži da se izjasni ko je, kako je rekao, uzeo milione od posla vjetroelektrana na Možuri

Kandidat za poslanika sa liste koalicije Crno na bijelo Dejan Mijović, uputio je otvoreno pismo premijeru Crne Gore Dušku Markoviću, u kojem traži da se izjasni ko je, kako je rekao, uzeo milione od posla vjetroelektrana na Možuri.

Dejan Mijović

“Objavite ta imena, jer se ona dovode u vezu sa ubistvom časne novinarke iz Malte. Na hitnom rješenju ovog slučaja visoke korupcije insistira i Evropska unija”, navodi se u otvorenom pismu premijeru.

Mijović je podsjetio na “uspjehe” DPS vlasti, između ostalog, projekat betoniranja rijeke Tare, rekonstrukcije TE Pljevlja, i budućih, solarne elektrane na Briskoj gori i hidroelektrane Komarnica.

“Isto tako ‘uspješno’ ste izveli projekat gradnje četiri hidroelektrane na Morači. Doduše, htjeli ste, ali nijeste uspjeli Taru prevesti u Moraču da bi hidroelektrane na ovoj mogle biti isplative, ali ste zato dozvolili našim susjedima da na Drini grade hidroelektranu Buk Bijela koja će, izvjesno, potopiti najljepši dio kanjona Tare“, navodi Mijović.

On je dodao, da sa istom preciznošću danas predviđaju da će im jednako tako ‘uspješna’ biti i ekološka rekonstrukcija postojećeg bloka TE, i da će on, kao i Drugi blok, dugo raditi, uprkos ogromnih penala za emisije CO2 koje rekonstrukcija neće smanjiti.

Osvrnuo se i na obećanje Markovića da će na Briskoj gori izgraditi najveću solarnu elektranu u Evropi, čim se usvoji prostorni plan na koji se čeka već dvije godine, kao i na gradnju hidroelektrane Komarnica.

“Gradnju hidroelektrane Komarnica najavljujete odmah nakon izbora iako još ne raspolažete baznim geološkim i hidrogeološkim podacima, niti Vaša Agencija za zaštitu okoline zna koji bi njen uticaj bio na biodiverzitet. Pregradili biste kanjon iako je projekat ekonomski isplativ samo pod uslovom da cijene električne energije u Evropi rastu, a one padaju, jer su izvori energije na bazi sunca i vjetra sve jeftiniji“, piše Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve