Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović: Odluka o imenovanju Višnjić i Kikovića otvorena provokacija

Podržavaju najavljeno okupljanje građana ispred Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta

Građanski pokret “Nova Ljevica”, koji je dio vladajuće političke koalicije “Mir je naša nacija”, iskazuje javno neslaganje sa odlukom ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić da za vršiteljku dužnosti direktorice osnovne škole “Jugoslavija” u Baru imenuje Radu Višnjić, a za direktora Doma učenika u Beranama Gorana Kikovića.

Takva odluka, kako navodi predsjednik GP “Nova Ljevica” Saša Mijović, predstavlja otvorenu provokaciju prema svima u Crnoj Gori koji drže do antifašizma, građanskog mira i sloge.

“Vladajuće partije u Crnoj Gori, one velike i one manje, gube osjećaj za društvenu, političku i ekonomsku realnost. Zato su potrebne kako međusobne konsultacije i razmjena mišljenja koja izostaje na svim nivoima, tako i dijalog sa ostalim djelovima društva”, smatra Mijović.

Kada, kako je rekao, vlast promoviše i zastupa četništvo i ratne zločince oni u “Novoj Ljevici” to ne vide samo kao ideološki problem, već i kao jasan pokušaj da se skrene pažnja sa ekonomskih i socijalnih problema koji se produkuju intenzivnim i nekontrolisanim poskupljenjima.

“”Nova ljevica” podržava najavljeno okupljanje građana ispred Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i poziva građane bez obzira na njihova politička uvjerenja, da doprinesu kvalitetnoj kadrovskoj politici aktuelne Vlade Crne Gore”, kazao je Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
21.07.2021-13:16 13:16

Dodajte i Bojana Strunjaša iz Pljevalja.