Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mijović: GP Nova ljevica poziva na otpor okupaciji i izdaji države, odbrana je naša obaveza i dužnost prema precima i potomcima

''Odbrana države je naša sveta dužnost, obaveza prema našim junačkim precima i našim potomcima'', kazao je Mijović

GP Nova ljevica ne pristaje i oštro se protivi potpisivanja ovakvog ugovora sa Crkvom Srbije i pozivamo građane na otpor okupaciji naše države, kazao je Saša Mijović, predsjednik GP Nova ljevica

“Odbrana države je naša sveta dužnost, obaveza prema našim junačkim precima i našim potomcima”, kazao je Mijović.

Kako je dodao, predsjednik Vlade i Crkva Srbije dobro znaju da je ovo što pokušavaju otimačina i prekrajanje istorije.

“Njima to objašnjavati je bespotrebno i obično je gubljenje vremena. Jedino što treba da znaju je da ni po koju cijenu nećemo dozvoliti okupaciju Crne Gore putem potpisivanja ovog izdajničkog ugovora. Ni jedna Crnogorka i ni jedan Crnogorac neće više nikada dozvoliti da se ponovi 1918. godina. Neće moći Dritane Abazoviću! Neće moći Aleksandre Vučiću! Neće moći Portfirije! Borićemo se do zadnjeg za našu slobodu”, poručuje Mijović.

Poziva i ambasade EU i SAD da još glasnije iskažu podršku očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta jedne njima prijateljske zemlje, NATO članice i, nada se, uskoro, članice EU.

“Pozivamo ih da izvrše još snažniji pritisak na one koji ovim osvajačkim aktom, tzv. “temeljnim ugovorom”, pokušavaju pokoriti Crnu Goru, ugroziti naš suverenitet, naš evropski i euroatlanski put, a prokrčiti put Ruskoj dominaciji i ukrajinaizaciji Balkana. Živjela i neka nam je vječna Crna Gora”, poručuje Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lada
07.07.2022-14:58 14:58

Bravo!