Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijanović: Bratić urušila najčasniju profesiju u Crnoj Gori

Aktuelna ministarka u nekom, reklo bi se ''staljinističkom maniru'', odlučila je da svojom tragi-komičnom politikom uruši postulate jedne od njačasnjih, ali i najtežih profesija u savremenoj Crnoj Gori, rekao je Mijanović

Brutalna politika proganjanja i smjene direktora obrazovnih ustanova na Cetinju odnarođene takozvane “nove klase”, oličene u liku Bratić i “srpskog sveta”, ovih dana dobija svoju punu kulminaciju, saopštio je potpredsjednik odbora SD-a Nikola Mijanović, i naglasio da je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić urušila najčasniju profesiju u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima aktuelna ministarka u nekom, reklo bi se ”staljinističkom maniru”, odlučila je da svojom tragi-komičnom politikom uruši postulate jedne od njačasnjih, ali i najtežih profesija u savremenoj Crnoj Gori.

“Smjena direktora na Cetinju, visokoetičkih profesionalaca koji su ostvarili izuzetne rezultate u školama, jedan je od pokazatelja čemu teži aktuelna vlast koja puca po svim šavovima. Ostaviti prosvjetne radnike Cetinja bez posla je direktan udar i na njihov ekonomski i socijalni aspekt. Ovih dana sa svih strana stiže podrška ovim istaknutim intelektualcima za sve itekako značajne rezultate koje su postigli”, poručio je Mijanović.

Isitče da su uz njih građani Cetinja svih obrazovnih profila, mediji, dijaspora i svi oni koji cijene njiihov ogroman doprinos.

“Za to isto Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta sporne su i upitne fotografije Rade Višnjić (čime se grubo zalazi u njenu privatnost što je, u najmanju ruku neprimjereno), ali nijesu sporni njeni stavovi veličanja ratnih zločinaca, pozivanje na molebane đaka u multikonfesionalnoj sredini, itd”, navodi Mijanović.

Kako dodaje, koliko su propusti ozbiljni najbolje svjedoče primjeri smjene u Plužinama, gdje akt o razrješenju nije stigao aktuelnom direktoru Nikoli Agramoviću, koji već duže vrijeme obavlja tu funkciju.

“Umjesto toga, on je upućen bivšoj direktorici koja je preminula ranije ove godine, pri čemu je u samom aktu o razrješenju njeno prezime navedeno sa greškom. Takođe, direktor škole u Nikšićkoj
Župi, Miloš Mrvaljević, razriješen je sa mjesta direktora OŠ ‘Jagoš Kontić’ u Strašefini – u kojoj nikad nije ni radio”, ističe Mijanović.

Potpredsjednik odbora SD-a je siguran da će građani prepoznati ovaj udar na prosvjetni sistem Crne Gore u kojem su jedino mjerilo partijska, vjerska i nacionalna propadnost, a ne stručne reference i iskustvo.

“Ideja ‘srpskog sveta’ kroz prizmu prosvjete je utopistička i paradoksalna svim principima savremene Evrope. Pitanje je dana kada će doživjeti svoj potpuni krah i kolaps u Crnoj Gori, na čijem su čelu politički diletanti koji od krsta, kandila i molebana ne vide dalje”, zaključio je Mijanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve