Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mihailo: Vlada Crne Gore njeguje mračni kult zločina i zločinaca

Prema njegovim riječima, ta ista Vlada nastavlja i tradiciju dinastije Karađorđevića, koja je 1918. godine zatirala i Crnu Goru i crnogorsko ime, srušila Njegoševu kapelu na Lovćenu i ukinula Crnogorsku crkvu, priznatu od svih pravoslavnih crkava, uključujući i Srpsku.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo kazao je da se Vlada Crne Gore identifikujete sa zločinačkim pokretom iz Drugoga svjetskoga rata koji je u februaru 1943. godine suvirepo pobio 9.200 muslimana iz Sandžaka.

“Svakodnevnim izjavama zorno očituje svoju saglasnost s tim zločinačkim aktom, a djelom da njeguje mračni kult zločina i zločinaca. Zato negira istorijsku činjenicu da se u Srebrenici dogodio genocid i tako dovodi u pitanje osnovnu ljudsku osobinu – ljudskost. Mi smo pohodili Srebrnicu 1995. godine da se poklonimo sjenima nevinih žrtava, i pohodićemo dok smo živi. Ona je živi spomenik nevino stradalim mučenicima, koji prenosi poruku da je zlo među nama, i da ne smijemo dozvoliti novu Srebrnicu. Svaki onaj koji poriče taj zločin je zločinac, pa ma ko on bio – građanin, ministar, predśednik Vlade, vladika ili patrijarh”, navodi Mihailo.

Prema njegovim riječima, ta ista Vlada nastavlja i tradiciju dinastije Karađorđevića, koja je 1918. godine zatirala i Crnu Goru i crnogorsko ime, srušila Njegoševu kapelu na Lovćenu i ukinula Crnogorsku crkvu, priznatu od svih pravoslavnih crkava, uključujući i Srpsku.

“Odriče joj pravo da bude domicilana crkva i progoni i nju i njeno svještenstvo. Najavljuje potpisivanje Temeljnoga ugovora sa beogradskom Svetosavskom crkvom koja je u Bosni raspirivala  međuvjersku i međunacionalnu mržnju i bodrila zločince da nasrću na sve ljudsko. Bila je i direktni saučesnik u srebrničkom zločinu. Njoj, koja je u Crnu Goru došla na srpskim bajonetima 1918. godine, namjerava da prepušti sve crkve i manastire naših predaka da u njima raspiruje mržnju na Crnogorce i sve druge i drugačije u Crnoj Gori. To je zlokobna ideja koja  nagovještava propast zemlje, po cijenu koju će utvrđivati istoričari u budućnosti. Pozivam vjerujuće ljude i sve građane da se odupremo tome zlu, prije nego nas zlo zadesi”, navodi Mihailo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Njego
20.04.2021-01:56 01:56

Ne komentarisete niko od brojnih duhovnobriznjika nema sto covjek prica istinu is Tina nekad zaboli vise od jatagana. No Crnogorci poduprite svoju Crkvu koce ako ne vi(serbijanci sigurno nece) Zar ne vidite pored ociju kako se CPCrkva Pati Kroz Golgotu je prosla I Jo's u svoju kucu nije dosla Neka vam je Bog upomoc.