Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Mićović za predsjedničkog kandidata?

S obzirom da je Mićović, makar po političkom pregnuću dostojan nasljednik pokojnog Amfilohija, bilo bi sasvim očekivano da velikosrpske partije i pokrovitelji iz obavještajno-bezbjednosnog sektora Srbije i Rusije, upravo njega predlože za predsjedničkog kandidata.

Svetosavska sekta (SS) poznata i pod akronimom SPC, kontroverzna, ratnohuškačka organizacija, iz dana u dan potvrđuje, ne samo da ima svoje političke favorite koje podržava iz sjenke, već i da je aktivni učesnik u političkim procesima u Crnoj Gori.

Kao aktivni politički subjekt ova pseudovjerska organizacija već decenijama radi na uništenju Crne Gore i njenoj integraciji u granice ”srpskog sveta”, po direktnom nalogu zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve.

Posljednja u nizu potvrda onoga što svi u Crnoj Gori znaju, a to je da je takozvana SPC politička organizacija, došla je u utorak, kada je direktor crnogorske filijale svetosavske sekte Jovan Mićović nastavio da se otvoreno miješa u politička dešavanja u državi.

Mićović, koji je poznat i pod svojim operativnim imenom – Joanikije, u susret predstojećim predsjedničkim izborima zakazanim za 19. mart, kazao je ”da smatra da je vrijeme da predsjednik države Milo Đukanović ode sa funkcije”.

”Nijesam imao susret sa Milom Đukanovićem, niti je on bio zainteresovan, a nijesam ni ja. Ne želim nikom nikakvo zlo. Čovjek je predsjednik države i jedne jake partije, to moramo uvažiti. Kao i godine provedene na vlasti. Ipak, mislim da je vrijeme da ode sa funkcije”, rekao je Mićović prilikom gostovanja na jednoj od propagandnih platformi ”srpskog sveta” i srpskog autokrate Aleksandra Vučića u Crnoj Gori – TV Adria.

Iako je po pameti i harizmi daleko od pokojnog Amfilohija, makar po pokvarenosti i političkom agitovanju može da mu parira

Ovo je samo jedna u nizu potrvrda koja je došla direktno od Mićovića, iz koje se nedvosmisleno da zaključiti da je on neskriveno i aktivno umiješan u politička dešavanja u Crnoj Gori, iako to njegova ratnohuškačko-kriminalna organizacija nastoji da prikrije.

Da je takozvana SPC politička organizacija njeni čelnici i ne kriju, a Mićović je još u svojoj takozvanoj ”božićnoj poruci” počeo politički da agituje i pozvao građane da izađu na izbore.

Šef crnogorskog ogranka SS je i ranije priznao kako se organizacija kojoj pripada bavi politikom, kada je prije godinu i po kazao da se takozvana SPC miješala u izbore u avgustu 2020.

“Mi smo se umiješali onda kada se politika umiješala u život Crkve do te mjere da su vlasti htjele da oduzmu svetinje”, rekao je visoki funkcioner SPC u svom izlaganju nakon osvještanja crkve u selu Glavaca, kod Berana u avgustu 2021. godine.

Involviranost takozvane SPC i Mićovića u politiku doživjela je vrhunac kada je predstavljen predizborni spot ove organizacije pred izbore 30. avgusta 2020. U videu koji traje oko minut jedan od lidera SPC Mićović poziva sve ljude “da glasaju za one koji su se suprotstavili bezakonju koju je vlast Crne Gore licemjerno nazvala Zakonom o slobodi vjeroispovijesti”. Dakle, pozvao je da se glasa za prosrpske partije.

Pored toga treba pomenuti da su tokom svake predizborne kampanje čelnici SS u Crnoj Gori  redovno davali političke izjave i pozivali građane da glasaju za prosrpsku opoziciju, koristeći iskustvo višedecenijskog parapolitičkog djelovanja. SPC u Crnoj Gori je uz lidere poput Amfilohija Radovića i Jovana Mićovića, njegovog nasljednika, bila i medijator u pregovorima velikosrpskih stranaka u Crnoj Gori. SPC je u Crnoj Gori, najviše zahvaljujući naporima pokojnog lidera Radovića, najzaslužnija za formiranje vlade Zdravka Krivokapića nakon izbora 2020. godine.

S obzirom da je Mićović, makar po političkom pregnuću dostojan nasljednik pokojnog Amfilohija, bilo bi sasvim očekivano da velikosrpske partije i pokrovitelji iz obavještajno-bezbjednosnog sektora Srbije i Rusije, upravo njega predlože za predsjedničkog kandidata.

To bi svakako bilo mnogo poštenije od subverzivnih i fukarskih aktivnosti kojma se ova organizacija u sferi politike i nacionalne ideologije bavi već decenijama. To bi takođe bila odlična odskočna daska da se takozvana SPC jednog dana transformiše u punopravnu političku partiju koja bi, izvjesno, imala respektabilan broj glasača.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
26.01.2023-08:21 08:21

U “Svetosavskoj sekti (SS) poznatoj i pod akronimom SPC” si kršten, kao i tvoji roditelji koji su Srbi, a u gluposti o kojima pišeš ne možeš da ubediš ni sopstvenu rodbinu…Nisu te htele devojke dok si išao u srednju školu i fakultet u Beogradu, pa sada mrziš celu Srbiju.. :) Kandidujte Miraša, on je popularan u narodu.. :)

Tara
26.01.2023-13:09 13:09
Reply to  Merlin

Mene se na vas gadi..i povraca.. ..ja ne mrzim budale..no se slatko ismijavam..

Baba Ljube
26.01.2023-21:23 21:23
Reply to  Merlin

A đe je Jovan Mićović tzv. Joanikije kršten, znaš li Merline?

COL
26.01.2023-08:50 08:50

Neodoljivo Liči na jednog od četvorice jahača-kosača apokalipse.

Micko
26.01.2023-09:32 09:32

Ali su tebe šćeli popovi srpski Merline, koliko si samo udaraca primio otpozadi Merline pedofila!

Merlin
26.01.2023-12:55 12:55
Reply to  Micko

Opet si se digao na zadnje noge, direktore fabrike čokolade na Cetinju ! Stopiraš li još uvek kada ideš do Budve ? :)

Mirko
26.01.2023-09:37 09:37

Zamisli Merline koliko si glup kad ti ljudima određujes nacionalnu pripadnost i đe su kršteni, pa vidiš li ti mrčo koliko si predmet sprdnje na portalu! Podni kod Micovica jednu veče da mu praviš društvo u krevetu!

Tara
26.01.2023-13:07 13:07

Ovo je direktno mijesanje..u izbore drzave CG..ovaj ekstremni pop..daje za pravo. da ..svi vjernici glasaju protiv drzave CG..po pravilu trebao bi da se uhapsi..mrznju..koju on ispovijeda–laz..i sve sto je nezakonito..

u EU govor mrznje..i jos uticaj na glasanje je kriminalni cin..To vise nije demokratija ..to je uticaj..na naivne ekstreme..srbijanskog vjerovanja..
Pitam se,zasto da idemo na glasanje??

Treba podici krivicnu prijavu….!

Filio
26.01.2023-23:56 23:56

da ima drzave , kosto nema jer je korumpirana vas portal bi bio na crnoj listi a vasi novinari i urednik kao i vlasnik bi bili u zatvoru zbog govora mrznje